tiistai 13. joulukuuta 2016

ESITTELYSSÄ TALLIN MUUT PONIT | Luukku 13


Moni onkin saattanut miettiä kun olen maininnut liikuttavani tallin muita poneja, että mitä ihmettä tarkoitan muilla poneilla? Tottakai takkulan kaikkia terapia- ja tuntikäytössä olevia pieniä ihania ja vähän isompiakin poneja. Tässä luukussa kerron lyhyesti poneista, joiden selkään eksyn aina aika ajoin.



Nimi: De Jager's Miek's Morgen
Kutsumanimi: Syppe, SyppyräSypsykkä..
Synynyt: 13.4.1996 Alankomaat

Rotu: New forest
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Tummaruunikko
Säkä:142cm 

Pitkään blogin päätähtenä toiminut, ja minun entinen kisaratsu Syppe on maailman kiltein kaveri, joka kantaa ratsastajan kuin ratsastajan turvallisesti selässään turhasta sätkyilemättä. Poni ei kuitenkaan tee mitään itsestään, joten ratsastaessa sitä joutuu oikeasti ratsastamaan, jos haluaa saada siitä jotain irti. Sypen kanssa hyppääminen on hauskaa ja helppoa pienillä esteillä, mutta sitä korkeimmilla ja varsinkin yhtään erikoisimmilla esteillä ei auta jättää ponia yksin tilanteeseen, jolloin varma päättyminen on kielto. Kun Syppyrä on hyvällä tuulella kisoissa, ei ole mitään väliä mitä esteiden alla on, vaan poni suoriutuu koko radan korvat höröllä iloisesti hypäten. Syppellä alkaa olla jo sen verran ikää, että sen on aika jättää isot kilpakentät taakseen, ja jatkaa pikkutyttöjen kouluttamista pienissä kisoissa.









Nimi: Charlotte V
Kutsumanimi: Charlotte, Prinsessaponi, Shapu...
Synynyt: 7.9.1999

Rotu: Risteytys
Sukupuoli: Tamma
Säkä: n.145cm

Sharlotte on tammamainen Prinsessaponi, lastenratsu, vikellysponi ja jopa joskus koulu- tai esteratsu. Prinsessa hurmaa kaikki ohikulkijat kauneudellaan. Ratsastaessa poni on jääräpäinen, mutta tekee kaikkensa, kun sille näyttää kuka käskee ja kuka tottelee. Poni saapui takkulaan vasta kesällä 2015, mutta olen tuntenut sen jo kauan sitä ennen, sillä sen omisti tuttavani, joka kävin minun ja Mailan kanssa samoilla tunneilla.








Nimi: Madita
Kutsumanimi: Tilta
Synynyt: 9.5.2006

Rotu: Saksanratsuponi
Sukupuoli: Tamma
Säkä: 147,5cm

Tilta on tammamainen kouluponi, joka on kilpaillut omistajansa kanssa vammaisratsastuksen SM ja EM kisoissa asti. Tiltaa liikutan aina silloin tällöin, kun sen omistaja ei itse pääse ratsastamaan sitä.





 Ronja ja Ruuti P-SM hopeaa 2014


Nimi: Rudi
Kutsumanimi: Ruuti, Rutski
Synynyt: 2005  

Rotu: Risteytysponi
Sukupuoli: Ruuna
Säkä: n.127cm

Ruuti, huippu pikkuponi, joka rakastaa esteitä. Nimensä mukaan Ruutilta ei puuutu vauhtia, ja vaikka sillä ratsastaisi kaksi tuntia putkeen ja yritäisi väsyttää sitä, ponilta ei loppuisi virta vieläkään. Poni ei tykkää kouluratsastuksesta alkuunkaan, eikä vain yksinkertaisesti jaksa keskittyä tylsään kouluratsastukseen. Ratsastin ruutilla 2011-2012, ja poni oli minun ensimmäinen hoitoponi, joka vei minua pikkuhiljaa treenaamisen makuun.










Nimi: Bonaza
Syntynyt: 1996

Sukupuoli: Ruuna
Säkä: 147cm
Rotu: Risteytysponi
Kutsumanimi: Bonde, Bönde


Bonde on vanhuudenhöperö viisas poni, joka tietää tasan tarkkaan mitä tehdä milloinkin. Ponin kanssa ei voi olla milloinkaan varma, humputellaanko kentällä ilman satulaa rennosti, mennäänkö koulua kuin kouluponit konsanaan, hypätäänkö esteitä kuin alan ammattilaiset, vai riekutaanko ympäri kenttää pukkilaukkaa vetäen ja lennetään lopuksi jättipukkihypystä. Silloin kun poni oli vielä nuorempi, sillä hypättiin helposti yli metrisiä esteitä ja mentiin koulua P-SM kisoja voittaen. Bonaza on päässyt jo Syppeä aikaisemmin viettämään rennompaa elämää, mutta kyllä me aina sillöin tällöin oteta tallin vanhukset, ja lähdetä kiitolaukkamaastoihin ympäri Virpiniemeä.












Nimi: Kossun poika
Syntynyt: 1.7.2002, Suomi
Kutsumanimi: Pikkuveli, Pv, Pevukki

Sukupuoli: Ruuna
Säkä: n.155
Rotu: Suomenhevonen


Pv, miellytyshaluinen suokki, joka koittaa tehdä kaikkensa, että ratsastajalla olis kivaa, mutta yleensä jos ratsastaja ei ole kivalla tuulella, Pikkuveli onnistuu vain pahentamaan tilannetta juoksemalla alta pois ja muuta mukavaa keksien. Kun kaikki sujuu, Pv:llä on tosi hauska ja helppo ratsastaa. Esteillä innostuu yleensä, mutta osaa kyllä hommansa, jos esteet eivät ole kauhean pelottavia.










Nimi: S.V. Serafina
Syntynyt: 4.6.2011, Suomi
Kutsumanimi: Seraffiina, Sera, Suttura

Sukupuoli: Tamma
Säkä: n.130
Rotu: Risteytysponi, Suomalainen ratsuponi

Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä tallin "työssä" käyistä hevosista, viisi vuotias kakaraponi, Seraffiina. Ponin kanssa olen ollut tekemisissä sen ratsu-uran ensimmäisistä askelista lähtien, joten poni on hyvinkin tuttu tapaus. Välillä vähän enemmän ja vähemmän haastava poni on tähän kesään asti ollut todellinen täystuho, mutta kesän aikana laitumella poni kasvoi henkisesti harppauksen eteenpäin, ja nyt se toimii mainiona pikkulastenkuljettimena.




4 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus, laadukkaita kuvia! Onko Sera Sari Vekin kasvattama sekä tiiätkö ketkä on sen emä ja isä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on Sarin kasvattama ja äiti on Tähti (S.V. Star princess) ja isä Ysak :)

      Poista
  2. Repesin täydelliselle täystuholle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo parempaa sanaa kuvailemaan parin vuoden takaista seraffiinaa :D

      Poista