keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

85. Haaste hevosbloggaajille!




 "Ohjeet osallistumiseeen ovat helpot; lisää haastepostaukseesi alla oleva kuva, vastaa kysymyksiin ja mielellään myös vähän perustele vastauksia, ja haasta mukaan vähintään kolme blogia! Voit tehdä haasteen blogiisi, vaikkei sinua haastettaisikaan. Ei muuta kun osallistumaan!"

 Tähän väliin olisi hyvä julkaista jo hetken luonnoksissa pyörivä postaus, nimittäin haaste hevosbloggaajille! Tähän touhuun minut mukaan haastoi Jatta, joten kiitos hänelle :)


1. Hevoset vai ponit?

Hmm... Molemmissa on omat hyvät puolensa. Mutta kun vielä, ja toivottavasti vielä pitkän ajan olen poniratsastaja, niin pakko myöntää, että nuo ihanat pilke silmäkulmassa- kaverit kyllä ovaat maailman parhaitaa kaviokkaita. Eli vastaus on ponit.


2. Kenttä vai maneesi?

Molemmissa on taas hyvät puolensa, mutta kenttä on vastaukseni. Koska kentällä on ihana luonnonvalo, ja siellä on mutenkin paljon mukavampi ratsastaa. Varsinkin kesällä. Mutta jos taivaalta sataa puukkoja ja on kauhea tuuli, tai on sen -20 pakkasta niin mielummin kyllä kaikki ratsastavat maneesissa.


3. Koulu, esteet vai maasto?

- Kunnon koulutreeni ja täysiä-revittely-laukkamaasto ovat kyllä tosi mukavia, 
mutta esteet on vaan se minun juttu. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ;)




4. Raippa vai kannukset?

Molempia käytän ja molemmista on hyötyä. Mutta tiukoissa paikoissa
 raippa on kyllä täpäkämpi apu kuin kannukset.


5. Suojat vai pintelit?

Ehdottomasti suojat! Koska ne on vaan niin helppo laittaa ja ottaa poissa. Vaikka pintelit on nätin näköiset, vihaan niiden pyörittämistä. Varsinkin, kun minun tuurilla ne sattuvat menemään vähän liiankin helposti väärin päin... Sitten koko tuskallinen homma alusta.

6. Lyhyt vai pitkä raippa?

Lyhyt. Pitkää raippaa käytin ennen aina koulussa, mutta enää en tarvi sitä tehokkaampien kannusten ansiosta. Muutenkin raippa aina lähti heilumaan tosi paljon, kun istuin harjoitusrvissa ja se aina välillää hipaisi ponia, joka ei tykännyt siittä sitten yhtään. Käytän myös lyhyttä raippaa aina esteillä.

7. Tarhaus yksin vai laumassa?

Hevoskohtainen asia, mutta jos saisin päättää niin laittaisin sen mielummin laumaan, jossa saisi leikkiä kavereiden kanssa, eikä yksin tarhatessa ala riehumaan ja/tai keksi mitään tyhmää ajankuluksi.



8. Ratsastuskoulu vai yksityistalli?

Yksityistalli, koska siellä on ihanan rauhallista, eikä kokoajan joku katsele tekemisiä seläntakaa. Toisin kui rasastuskoulussa aina kun on tunteja niin on innokkaita tallityttöjä jotka haluaisivat tehdä kaikkea mahdollista, eikä siellä ole sitä ihanan  rauhallsta juuri ollenkaan.


9. Vuokrahevonen vai oma hevonen?

Oma, koska sen kanssa saa tehdä ihan mitä ikinä haluaa. Tosin siittä pitää olla maksamassa kaiken maailman maksuja. Vuokrahevosella meno ei ole ihan niin vapaata, mutta siittä ei tarvitse maksaa kuin ratsastukset. Syppehän ei ole minun oma, eikä myöskään vuokrahevonen. Se on vaan terapiaponi, jolla saan ratsastaa tallitöitä tehden. Saan myös kisata ja valmentautua säännölisesti sen omistajan- eli Tanjan valmennuksissa, mutta myös muiden vieraiden valmentajien.


10. Lempihevonen?

Kukapa muukaan kuin Syppyrä ♥



Mukaan haastan kolme hyvää blogia:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti