lauantai 13. kesäkuuta 2015

83. Aluekarsinnat 1-päivä


© Meri

Tänään olivatkin tämän vuoden ensimmäset 'tärkeät' kisat, nimittäin Powercupin Pohjois-Suomen aluekarsinnat! Tänään aloitettiin karsinnat esteillä 80cm radalla. Sitä ennen ratsastin kuitenkin avoimen kasikympin ihan vain varmuuden vuoksi.

Kisat alkoivat klo. 10, milloin juuri saavuimme Ylirannan Ratsutilalle Iihin, missä kisat järjestettiin. Ensimmäisenä lukkana oli 60cm, jonka jälkeen ratsastettiin avoin 80cm, joka oli seuraluokka, eli meillä oli hyvin aikaa saada poni varusteet päällä verkan lähettyville kävelemään. Kun rataan pääsi tutustumaan, jätin ponin ihanalle kisahoitajalle ja lähdettiin Tanjan kanssa kävelemään rataa. Arvostelu oli siis 367.1, eli se kaikista yleisin perusrata ja uusinta suoraan. Rata oli aika helppo, uusinnassa oli vain yksi tiukka kurvi ratsastettavana. Kun olin saanut radan päähän päntättyä, niin lähdin jo kohti verkkaa.

Verkassa poni oli ihan hyvä ja hyppäsi hyvin. Radalla 1-8 esteet päästiin läpi virhepisteittä, vaikka koko rata olikin oikeasti pelkkää säätöä ja säätöä, eikä sarjalle meinannut Sypen askel oikein sopia ja B-osan hyppyyn ponnistettiin reilun metrin päästä. Kuitenkin, uusintaan päästiin ja tiukasta kurvista selvittiin, vaikka poni oli edelleen hieman pohkeen takana.
Lopputuloksin 0-0 tästä luokasta johtotuloksin.


©meri
© Meri
© Meri
© Meri
© Meri
© Meri

© Meri
 Käytiin pikaisesti kopilla syömässä myslipatukat ja juomassa ennen kuin piti jo kiiruhtaa takaisin kentän tuntumiin. Siinä sitten kyselin Jatalta luokan tämänhetkisiä tuloksia. Olin yhäkin ensimmäisen ja Jatta toisena. Tämä järjestys säilyi luokan loppuun asti ja kunniaierrokselle päästiin johtoratsukoksi!



© Saara

Palkintojenjaon jälkeen poni sai käveleskellä noin puolituntia ennen seuraavaa starttia. Tässä välissä käväisin kansliassa hakemassa tavarapalkinnon, jokka oli ihana musta blingbling reunainen yleishuopa ja keltainen vesi/ruokaämpäri. Tässä luokassa oli sama rata, kuin kahdessa edellisessäkin luokassa, mutta kävin silti kävelemässä radan velä kertaukseksi. Verkassa ravasin enimmäkseen ja otin vain pari hyppyä.

 Tällä radalla poni liikkui kunnolla ja koko perusrata meni kunnollaa ja rennosti. Uusinnassa alettiin sitten ratsastamaan aikaa ihan kunnolla, mutta tiukka käännös ei mennyt kuskin osalta niinkuin strömsöössä, ja juuri esteen kohdala ponin turpa osoitti kohti johdetta, joten siittä sitten harmillinen 4vp kiellosta... No, äkkiä uusi aika pieni tie ja matka jatkui maaliin saakka. Lopputullokset siis meidän osalta 0-4, mutta sijoitusta en tiedä, kun tuloksia en kuullut eikä niitä lue vieläkään missään... Harmi tosiaan juuri tuossa tärkeässä luokassa tuollainen tyhmä ohjausvirhe, mutta jos huomenna kaikki menee kuin elokuvissa ja päästään Lahteen finaaleihin, niin ainakin siellä sitten ollaan viisaampia!
© Saara
 Tässä vielä video 2-tason luokasta, johon pääset tästä



Mitäs piditte postausesta ?

4 kommenttia:

  1. Menitte kyllä tosi hyvin ton ekan radan minkä näin! Harmittava tuo kielto toisella radalla mutta hienoja olitte :) & kiva postaus muutenki! c:

    VastaaPoista
  2. Tosi hyvin menitte ja kiva postaus! :)

    VastaaPoista