tiistai 23. elokuuta 2016

Kiimingin kilvanajot

©Salla Myllymäki

Sunnuntai aamuna käänneltiin auton keula kohti Kiiminkiä, 2-tason estekisoja, joissa mentii luokat 90 & 100cm. Paikka oli meille tuttu ennestään, ja vain noin puolen tunnin ajomatkan päässä. Joten kerrankin saatiin nukkua yli seitsemään. Tällä kertaa myös valmentaja pääsi kisoihin mukaan, joten suunniteltiin radalle hyvät tiet, ja saatiin paljon parempi verkka, kuin koskaan ennen kisoissa, eikä Nana edes ollut villi verkkamaneesissa, joka on tosi iso muutos edelliseen!

Ensimmäinen luokka, 90cm alkoi hyvin sujuvasti. Jatkettiin rataa hyvällä temmolla hyvillä hypyillä, mutta kuudennella esteellä, ennen radan vaikeinta kaarretta Nana päätti loikatta heti hypystä laskeuduttuaan oikealle, jonne katsoin esteen päällä. Seuraavalle esteelle tie oli jo valmiiksi tosi lyhyt ja vielä siittä poni huonommasta suunnasta, joten tehtiin huono lähestyminen ja pudotettiin este. Ei rata silti huonosti mennyt, mahduttiin jopa kahden askeleen sarjalle, vaikka sitä lähestyessä Nana ei meinannut kuunnella, mutta tajusi vähän ennen a-osaa, että parempi rauhoittua tai tulee ahdasta.

© Nina Savela
© Nina Savela

Ratsastin yli 40:n osallistujan luokassa aika alussa, ja seuraavassa, myös yli 40:n lähtijän luokassa viimeisenä, joten jouduttiin odottelemaan tosi kauan ratojen välissä. Metrissä arvosteluna oli ihanne-aika, joten radassa oli vain kahdeksan estettä. Aika ei ollut tiukka, mutta ei mikään pitkäkään, joten suunniteltiin, että astetta ketterämmällä hevosella pitkillä teillä ja normaalilla reippalla laukalla päästäisiin mahdollisimman lähelle ihanneaikaa.

 Saatiin taas tosi hyvä verkka alle ja meillä oli jopa tilaa hypätä, kun maneesissa ei ollut meidän lisäksi kuin pari ratsukkoa, jotka aina vain väheni luokan loppuun päin mentäessä. Minua edeltävä ratsukko hylättiin, enkä ehtinyt kävellä toiselle puolelle kenttää kuin olin ajatellut, niin laukkasin koko kentän ympäri ykköselle, joka oli aivan toisessa päädyssä kenttää. Tämä oli koko radan suurin virhe, sillä Nana otti ylimääräisiä kierrokisa ja heti ensimmäiselle esteelle meinasi tulla ongelmia. Sain laukan tasaantumaan ja jatkettiin rataa. Kolmannelle esteelle lähestyessä oli rapakko matkanvarrella, josta Nana otti taas vauhtia, ja ajauduttiin liian lähelle seuraavaa okseria josta sitten otettiin puomi. Koko loppurata oli tosi hyvä, ja aikakin vain 1,5 sekunnin päässä ihanne-ajasta, vaikka vähän turhan lujaa mentiin. Kyllä nämä kisasuorituksetkin vain kerta kerralta paranee, ja jospa jo tulevana viikonloppuna Kalajoella olisi nollaratojen aika!

LINKKI VIDEOON


© Salla Myllymäki
© Salla Myllymäki


5 kommenttia:

 1. Nuo radat näyttääkin kyllä joka kerta paremmilta ;)

  VastaaPoista
 2. Mietin vain miksi sinut päästetään hyppäämään noinkin isoja luokkia, vaikka Nana ei selvästi ole hallinassasi? Ei kyllä ihme, että menee lujaa kun kokoajan kannus hakkaa kylkeen. Ei, en ole kaateellinen, pistää vain silmään kun revit kokoajan ohjasta, mutta silti hevosesi ei ole yhtään avuilla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mietin:)

   Poista
  2. Jos tarkoitat metrin rataa, jossa Nana ei ole hallinnassa niin totta, ei olekkaan juuri sillä radalla, koska se ei jaksa mennä vielä kahta rataa päivässä ja lähtee sitten vaan vetämään. Todettiin tämä tosissaan vasta nyt kalajoella, joten ei voitu vielä tuolloin tietää. Ja metri ei ole vielä nanalle este eikä mikään, vaikka kyllä se joutuu jo vähän sen eteen jotain tekemään. Ja onneksi minulla on se huippu valmentaja, joka kyllä tietää mikä on meille hyvä ja mikä ei :)

   Poista