torstai 8. elokuuta 2013

17. Ilman jalustimia hyppyjä

Tallille lähettiin polkee joskus kymmenen maissa. Oltiin perillä joskus 25 yli jaa alettiin siittä suoraa harjailee poneja. Kentälle ja kyytiin! Normaalit alkuverkat joissa Tilta oli käynnistä lähtien ihan järkyttävä mato! Mut kyllä se siittä alko laukkaa kohti liikkuu ihan mallikkaasti:) Toivoin et oltais menty jotai rataa mut ei... Jalustimet pois ja ympyrälle neljän puomin kera pysähykset ain väliin. Eka käynnissä ja sit ravissa ja laukassa ilman pysähyksii. Sama toiseen suuntaan ja juomatauko.:) Ilma oli siis jotain yli 20 astetta et on kyllä hyvä ratsastaa...

Sit alettii menee semmosta ristikko kaheksikolla ravihyppyinä ja aina esteen päällä laukka. Se ei ihnan onnistunut ku kokoajan huonoja paikkoja tai jotain vastaavaa. Sitten laukassa et aina ristikon päällä laukkaa vaihtuu. Ne meni taas aluksi ihan pohjattomasti ja huonoon paikkaan et kenguruita ja puomeja kolisi.... mut parun kerran jälkeen Tilta älys mikä on homman nimi.

Sitten ristikko nousi suoraan seitsemäänkympii ja huomaa että jalustimet on yhä kaulalla ristissä ja ponilla on hypätty VAIN 80cm joten ei todellakaan mikään automaatti! Niin sitten alettiin tuleen sitä pystyy ilman jalustimia. En oo hypänny nyt pitkään aikaan ilman jalkkareita, ku oon ollu siellä pihkalassa yleisleirillä ja muutenki nyt on hypätty aika paljon ihan kunnon rataa. Alettiin sitten tulee sitä pystyy ja aattelin et mitenköhän tää nyt oikeen menee mut yli päästiin hipasematakaan puomii vaikka hyppy olikin aika epävarma kummankin puolesta. Sitten ku oltiin tultu sitä vähänaikaa nii alko onnistuu nekin pikkuhiljaa. 


Sitte este nousi vielä kymmenen sentiä ylemmäs joten alko jo vähän epäilyttää että yrittääkö Tanja saaha multa jotain kakkuu ku aina jos tippuu jompi kumpi (min,silja) nii joudutaan leipoon jotain kakkua tai vastaavaa Tanjalle. Mutta eipä saanu kakkua tältä tytöltä vaikka poni on osaamaton esteillä enkä itsekkään mikään huippuratsastaja ole niin hypyt onnistuivat kaikesta huolimatta erikoisen hyvin! pysyin kyydissä, puomeja ei kolissut alas kun kerran joka oli ensimmäiseltä 80:piltä. 

Tunti meni kokonaisuudessan toosi hyvin, tiuseksi estetunnksi Tällä ratsuponilla:) Käytiin sitte lopussa kävelee virpitallien lähellä ja verkkapolkua tallille vaikka vähän mutkia matkassa oikin..;DD

Taluttelin/syöttelin mailaa sitten tunnin jälkeen vähän ku sillä taas rasittu ne jalat nii sille aiotaan hommata kärryt et sillä voi kitenkin käydä ditten kävelee mettiä. Ku ponilla ollan joskus muinaisina aikoina ajettu (:






tähän loppuun vähän kuvia virkistämään,
kun kuvaajaa ei ollut :(



c.oona
c.oona



-annika

2 kommenttia:

  1. kiva postaus annika! :) olis paljon kivempi lukea, jos ei koko ajan oli noita hymiöitä... :D siinä sulle pähkinä purtavaksi ;)

    VastaaPoista