maanantai 21. joulukuuta 2015

Luukku 20: Ratsastusvarusteeni


 Enään neljä yötä jouluun! Eilen tosiaan loppui 8.luokan syyslukukausi, josta selvittiin ihan suhteellisen hyvin, ja ansaittu joululoma on vihdoin täällä. Tässä luukussa esittelen teille ratsastusvarusteeni. Postaukseen asti pääsivät vain ne, jotka ovat minulla eniten käytössä. Ensimmäisessä kuvassa näkyy minun puhtaat ratsastussaappaat,  jotka ovat olleet nyt kohta vuoden käytössä ja ovat osoittautuneet oikein hyviksi. Ostin nämä alkukeväästä Hööksistä, ja kantavat nimeä Nahkasaappaat Marseille Horsehead®. Saappaat ovat siittä erikoiset, että vetoketju ei kulje saappaan "takana", jossa se venyy rikki kun kantapäätä pitää painaa alas päin, vaan se on saappaan "edessä" sisäsyrjällä. Tässä paikassa ei kannuskaan sitä hierrä rikki. Tykkään myös tosi paljon parista timantista, jotka koristavat saappaan yläosaa.
   Kuvassa vasemmalla on vasarakannukset, jota käytän aina kouluratsastuksessa. Näitä en ole itse mistään ostanut, vaan ovat Siljalta olleet jo pidemmän aikaa lainassa. Niiden vieressä ovat tavalliset ponikannukset, joita käytän esteillä

Sitten tullaan minun aika uuteen rakkauteen, nimittäin Charles Owenin Professional kypärään, jonka sain loppusyksystä. Tämäkin on osoittautunut mainioksi hankinnoksi, ja on täysin kalliimman  hintansa veroinen.


Turvaliivi, jota käytän aina hypätessä sekä maastoillessa. Tämänkin olen aika vasta ostanut tutultani. Turvaliivin vieressä onkin minun ratsastushanskat, Rockelin kesähanskat, joilla menen vieläkin. Nämä sain vuosi sitten Pikkaralan kisoista tavarapalkintona, jotka alkavat tosin olla jo aika kuluneet.
Esteraipan ostin Tornion kisareissulla Haaparannan Hööksistä, ja oleellisesti käytän sitä aina esteillä.Ratsastushousuja ei voi koskaan olla liikaa. Oikealla kaikista vanhimmat , jostain kärkkäiseltä ostetut kokopaikkaiset farkkuratsastushousut, niiden vieressä CRW:n tummansiniset, kokopaikkaiset ja sukkapunttilahkeiset, kisahousuina toimivat valkoiset CRW:n myöskin polvipaikkaiset ja sukkapunttilahkeiset, ja ensimmäinen vasemmalta aika uudet Back2Back:n grip-polvipaikkaiset, sukkapunttilahkeiset housut, joita käytän eniten.


4 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Ihan mieleen heräsi kysymys siitä, että käytätkö aina ratsastettaessa kannuksia, vai menetkö joskus ilman?

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja riippuu tosi paljon hevosesta, mut sypellä käytän yleensä :)

   Poista
 2. Eikö nuo yhdet housut ole Back2Back? :)
  Sun blogi on tosi mukava ja hyvää tekstiä+kuvia!

  VastaaPoista