sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Luukku 14: Blogiarvostelut



 14, luukku ja neljästoista päivä. Vain 10 päivää jouluun ja enää yksi viikko koulua! Tässä luukussa käyn läpi blogeja, jota linkitettiin ensimmäiseen luukkun. Koiti käydä kaikki blogit huolella läpi, ja tässä valmiit arvostelut:
http://4.bp.blogspot.com/-DKm1nIMKuPE/VeiNPe8gdkI/AAAAAAAAHvg/Bkz3ME1WLy4/s1600-r/MEID%25C3%2584N%2BUUSI%2BBANNERI%2BJEEE.png

"Kerron minun ja ponini Kristallin kisa- ja valmentautumiselämästä;)"

 Ronjan Blogia olen seuraillut blogin alkuajoista asti, ja kehitystä bloggaamisessa ja itse blogissa on tullut! Luen myös aina kaikki Ronjan postaukset. Bannerista tykkään paljonkin, mutta blogin taustakuvan voisi vaihtaa, vaikka se jouluinen onkin, koska esim. Blogiarkistoa ei meinaa erottaa punaisesta taustasta, varsinkaan kun teksti on pinkkiä. Tai sitten tekstin värin voisi vaihtaa johonkin, jonka erottaa punaisesta taustasta.

Postauksissa on aina hyviä kuvia, ja sopivasti tekstiä. Pahoja kirjoitusvirheitä ei ole paljon, mutta pieniä oikeakielisyysvirheitä löytyy, esimerkiksi yhdyssanavirheitä löytyy tasaisesti. Esittelysivuilla on kivasti kuvia, mutta tekstiä voisi olla vielä vähän enemmän :)

+ Kuvat
+ Postaustahti
+Joulukalenteri
 -Taustakuva
- Pienet kirjoitusvirheet 



 
 "Blogi kertoo minun ja Inkun elämästä kisakentiltä maastoreissuihin :)."

Pinjan blogia olen jonkun aikaa seuraillut. Tämänkin blogin banneri on tosi kiva. Ulkoasu on myös kiva, mutta varsinkin nyt joulunalla sen voisi jo vaihtaa jo talvisempaan.

Postauksia tulee tosi harvakseltaan, mutta kun niitä tulee, niin teksti on kirjoitettu huolella ja postauksissa on aina paljon kuvia, joka on hyvä juttu. Kirjoitusvirheitäkään ei juuri löydy. Esitteysivut voisi todellakin laittaa jotenkin selvemmin esille, kun ein itsekkään meinannut niitä löytää millään :D Inkun esittelysivulla on kivasti tietoa ja kuvia, mutta kissojen esittelysivun kuvat ovat vähän siellä täällä ja tuolla, joten sitä on hieman haastava katsoa.

+Banneri
+Postauksien laatu
-Postaustahti
-Ulkoasu kesäinen

Kaunis Poniksi

 "Blogini kertoo kahdesta ponista, Almasta ja Simonasta. Alma on ratsastuskoulun poni, jolla ratsastan ja kisaan ja Simona on hoitoponini :)"

Emmin blogissa ulkoasu on hieno ja mukavan jouluinen. Banneri on minun makuuni ehkä vähän liian yksinkertainen, eikä teksti näy kunnolla blogin punaisen sävyistä taustaa vasten. Bannerin otsikkotekstin voisi siis vaihtaa esimerkiksi mustaan.

Blogin postaustahti vaihtelee, mutta ainakin näin joulukuussa niitä tulee joka päivä joulukalenterin ansiosta. Postauksissa on aina kivasti hyvää tekstiä, ja myös hyviä kuvia. Esittelysivuissa on hyvät! Niissä on paljon kuvia ja myös tekstiä :)

+Ulkoasu
+Joulukalenteri
+Esittelysivut
-Banneri

Small steps Big dreams

Small steps, Big dreams
"Kerron blogissa minun ja oman hevoseni tavoitteellisesta kisaamisesta,
 treenailusta ja muusta mukavasta. Blogissa myös joulukalenteri."

Siljan blogia olen myös seurannut aina, ja tässäkin tapauksessa blogi on mennyt vain parempaan suuntaan! Ulkoasu on aika perus kivan yksinkertainen, vaikka vielä syksyinen. Bannerista ei mitään hyvää sanottavaa -olenhan sen itse tehnyt. 

Tekstin fontti on ärsyttävän epäselvä, mutta teksti on muuten tosi laadukasta, eikä postauksissa ole ikinä kirjoitusvirheitä. Kuvia on myös lähes aina paljon. Esittelysivut on tosi hyvt! Molemmissa paljon tekstiä ja paljon kuvia, tykkään! Postaustahti on aika heikko, mutta blogissa toimiva joulukalenteri korjaa asian ainakin nyt joulukuun ajan.

+ Tekstit
+Joulukalenteri
+Esittelysivut
- Postaustahti
 - Teksti fontti

 Suomimies ja puolanpoika

Suomimies ja puolanpoika
"Projekti suokin eteenpäin viemistä ja nuoren hevosen matkaa kohti kilpakenttiä."

Saaran blogissa ulkoasu on myös kiva mutta yksinkertainen, joka ei ole huono asia. Banneri on tosin hieman häiritsevästi valkotaustainen, mutta muuten aika kiva.
Postaukset ovat tässäkin blogissa hyviä, mutta joissakin postauksissa on inhottavasti lopussa kauhea putki kuvia. Kuvat voisi siis sijoitella aina tekstien väliin pienissä putkissa.Esittelysivut ovat tosi kuvapainoitteisia, joten lisää tekstiä vain kehiin! Blogissa postauksia tulee kivasti kuukaudessa sopiva määrä.

+ Kivan simppeli ulkoasu
+ Kuvia on kivan paljon
+ Postaustahti
- Esittelysivut


Korvien välistä

  Korvien välissä
"Kirjoitan minun ja vuokraponi Viljan sekä välillä muiden 
heppojen kanssa kisaamisesta ja treenaamisesta."

 Annin blog kuuluu myös lukulistalleni. Blogin ulkoasu on ihanan vaaleanpunainen, ja banneri on myös kiva. Bannerin otsikko on vain hieman epäselmällä fontilla.

Postaukset ovat laadukkaita, ja sisältävät paljon hyviä kuvia ja hyvää tekstiä. Postauksessa on myös joskus videoita, jotka ovat myös tosi kivoja. Esittelysivuissa on hyvät kuvat, mutta Viljasta voisi kertoa hielä lisää esittelysivullaan. Tässäkin blogissa postaustahti on hyvä!

+ Ulkoasu
+ Postaukset 
+ Postaustahti
- Esittelysivuille lisää tekstiä

3 kommenttia:

  1. Hei kiitos tosikivasta arvostelusta ja huomioista, joita en ole itse ajatellutkaan ja niissä olisi kyllä todentotta parantamisen varaa! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos arvostelusta:) olen itsekkin huomannut noita pikku virheitä, mutta kun kirjoitan postaukset aika reippaasti kun mulla on se antiikki kone, niin koskaan ei tiedä milloin se sammuu:D niin en kerkeä tarkistamaan kunnolla tekstiä, olisiko vinkkiä miten tai millä saisin sen tarkistettua?:p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin meinaa aina kone sammuilala ärsyttävästi, nii sitten kannattaa vaikka puhelimella lukea postaus huolella läpi ja korjata virheet jos sitä ei ehdi koneella tehdä :)

      Poista