lauantai 13. joulukuuta 2014

54. Luukku 11

"Joulukuun yhdestoista 2014"

Nyt olisi vuorossa kuulumispostaus. Joulukalenterin aikan en ole kovin kuulumisia muistanut/ ehtinyt kirjoitella, joten nyt niitä on sitten tulossa.

Kenttä on ollut huonona jo melkein kuukauden. Olemme vain mennyt jotain kouluratsastusta enimmäkseen ravissa ja käynnissä, koska tallillammehan ei ole maneesia. Hyppäämään olemme päässeet kahteen otteeseen. Marraskuun viimeisellä viikolla maanantaina oli estevalmennus manesilla. Samalla viikolla oli kauden viimeiset kilpailut, Äimäraution seuraestekisat. 

Menin kisoissa 80cm luokan, jossa oli arvosteluna A.1.0, eli puhtaat radat palkitaan. Verkassa poni kielsi varmaan kaikille esteillle joita yritin hypätä, paitsi ristikolle. Verryttelyssä oli siis ristikko, pysty ja okseri. Pystyn alla oli semmoinen irtoportti, joka ei ollut kannattimilla vain oli maassa pystyssä. Sitä syppe ei ollut ennen nähnyt, niin pysähtyi jo metrin päähän tuijottamaan sitä. Päästiin kitenkin esteen yli pari kertaa. Kieltoja saattoi tulla silti enemmän kuin itse hyppyjä tälle esteelle.
Okserikin oli erikoiseste, jossa oli valkoinen portti. Kyllähän syppe on semmoisia ennenkin hypännyt, mutta eipä tänään ollutkaan menossa esteen yli ensimmäisellä yrittämällä, joten taaas kielto. Siittä päästiin kuitenkin yli seuraavalla kerralla. Ja taas seuraava oli kielto...

Radalla aloitettiin koko juttu puhtaalta pöydältä ajatellen, kuin verkka olisi mennyt kui elokuvissa, vaikka todellisuushan oli aivan päinvastainen. No, radalle lähdettiin aika reippaalla laukalla. Yhden linjan toiseen esteeseen sypellä kolahti takajalat, joka johtui minun huonosta ratsastuksesta. Mentiin liian hitaasti linja ja siihen tuli yksi ylimmääräinen laukka. Mutta puomi ei onneksi tipahtanut. Toisiksi viimeinen este...okseri, ja radan ensimmäinen erikoseste. Ensiksi syppe katsoi estettä kaukaa ja meinasi alkaa hidastamaan, kopautin pohkeella ja matka jatkui lähemmäs estettä. Aivan suorassa esteen edessä poni oliki yllättäen melkein pysähtynyt...kunnolla pohkeita ja okserin yli melkein pysähdyksestä. Puhtaasti päästiin eikä edes takajalat kolauttaneet estettä alas. Tietenkin hyppy oli sitten vähän erikoisempi istua, joten lensin kaulalle ja nousin äkkiä takaisin satulaan ratsastamaan viimeisen kaarteen. Lopputuloksena siis puhdas rata.


Käytiin yhtenä päivänä Siljan kanssa ratsastamassa, ja päädyimme kokeilemaan uutta tonttulakkia, josta tietenkin piti ottaa kuvia ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti