maanantai 1. joulukuuta 2014

45.Luukku 1

Joulukuu on täällä ja niin myöskin joulukalenteri ensimmäistä kertaa blogin historiassa. Toivekuvapostaus olisi tulossa jossain välissä joulukalenteria, mutta sen edellytyksenä TEIDÄN LUKIJOIDEN on ehdoteltava,millaisia kuviaa halutte :). Ensimmäisen luukun aiheena on ratsastushistoriani. Kommenttia saa laittaa mitä tykkäsitte tästä postauksssa ja huomatkaa postauksen alareunassa olevat toiminnot, joista voitte painaa mielipiteenne mukaan :).

Ensimmäisen kerran nousin hevosen selkään  kaksi vuotiaana, kun äidilläni oli silloin vielä hevonen. Suomenhevonen Uuno. Uuno kuitenkin myytin kun olin kaksi vuotta.Ratsastustunneille menin loppukesästä 2010 Virpitalleille. Menimme kentän kaidalle seisomaan ja oppettaja jakoi meille ponit. Minä sain reippan ja ihanan Pihla-ponin. Virpitalleilla kilpailin muutamat kerrat harjoituskilpailuissan Pipars-nimisellä pikkuhepalla, joka oli myös pitkään vakkarini tunneilla. Ratsastin alle kaksi vuotta, ennen kun sain ensimmäisen hoitoponin, noin 125cm pikkuponi Ruutin.
2011 kesä Merry-poni
 Lopetin ratsastuksen ratsastuskoulussa ja aloin ratsastamaan Ruutilla Tanjan (Ruutin omistaja ja nykyinen valmentajani) tunneilla. Ruuti asusti ratsastuskoulun lähellä olevassa tallissa. Ruutin kanssa menimme koulua ja esteitä säännöllisesti ja myös yhdet tallin järjestämät harjoitus estekisat. Ruutin kanssa puuhailin noin vuoden, kunnes uusi hoitoponi tuli kuvioihin. Tallissa kesät, tarhassa talvet viettävään pikkusuokki(144cm) Mailaan.

harjoituskisojen palkintojenjako kesällä 2012
 Maila olikin vähän erikonen tapaus, jolla oli omat tava, miten sitä ratsastetaan. Mailan kanssa meni ensimmäiset tunnit nyt jälkeenpäin katsottuna meni vain opetellessa, miten tätä ponia pitää ratsastaa. Siittä vaiheesta kun päästiin yli, niin alettiin treenaamaan esteitä huimaan 80cm asti ja koulussa mentiin helppo C:n juttuja.

alkukesä 2013

Mailalla osallistuin elämäni ensimmäisiin seurakilpailuihin, joista saatiin punavalkoinen ruusuke muistoksi:) Alkukesällä 2013 toiset ja viimeiset kilpailut mailan kanssa eivät mennyt ihan niin hyvin kui olin odottanut... Kiellettiin toiselle esteelle joka oli okseri,tai no poni ei suostuunut hyppäämän estettä vaan hidasti vauhtia ja pysähtyi esteen eteen, toisin kuin normaalisti poni juoksee vain esteen ohi eikä koskaan pysähdy sen eteen. Mailalla menietujalat toistamiseen joten sillä ei voinut ratsastaa kunnolla puoleen vuoteen. Tämän jälkeen ratsastin muilla tallin hepoilla, mutta kuitenkin hoidin mailaa niin kauan kunnes sain alkaa sypen hoitajaksi syksyllä 2013.

kesä 2013 estetunti pikkuveljeli-suokilla
Sitten tuli Syppe. Ruuti ja Maila opettivat paljon kärsivällisyyttä ja miten hevosten kanssa toimitaan ja Syppe jatkoi samaa. Sypen kanssa olen kehittynyt ratsastuksessa todella paljon. Poni on opettanut minut paljon paremmaksi ratsastajaksi kuin kukaan muu poni tähän mennessä. Ja oleme tehneet kaikkea, mitä hoitoponin kanssa pitäisi tehdää ja paljon muutakin. Aloitettiin kilpailut sypen kanssa 50cm luokista seuratasolla, ja ollaan päästy jo 90cm aluetasolle asti. Ja yksittäisenä 110cm okseri on ollut korkein ylittämämme este. Ja kouluratsastuksessa ollaan pääsy myös helppo B:n ratoja hyväksytyin prosentein. Toivottavasti ensivonna kehitys jatkuu samaa rataa ekä tule sen suurempia alamäkejä vastaan.

syksy 2014


3 kommenttia: