lauantai 13. joulukuuta 2014

55. Luukku 12

"Joulukuun kahdestoista 2014"

Haluaisitko ensivuonna hevosleirille, mutta et tiedä minne mennä? 
Tämän postauksen luettuasi ongelmaasi on ratkaisu.

Oulusta noin tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Maalaiskartano Pihkala järjestää koko kesän ajan hevosleirejä. Leiriläiset yöpyvät vanhassa aitassa, johon on tehty hyvät huoneet. Leirialueella on myös sikajoki. Leirialueella on myös talli, joka sisältää ihanat ponit ja hevoset ja este-,koulu-,leikki- ja maastotunteja leirin aikana. 
Hevosjalkapalloa Oona ja Rasmus-heppa 2013


Leirillä tehdään myös paljon muutakin kuin vain hevostellaan! Joka iltaon jotain yhteistä tekemistä. Esimerkiksi lauttaristeily siikajoella, jossa paistetaan lättyjä ja uidaan (roikutaan köydessä) lautan perässä, siikajoen ylitys vaijerin varassa eli vaijerilasku ja mönkiömaasto, jossa pihkalan "Isäntä" Veijo ajaa mönkiällä ja leiriläiset istuvat mönkiän kärryssä, joka on tehty juuri tätä tarkoitusta varten. Vauhdin voi kyytiläist itse päättää laulamalla joko kovaa = ajetaan kovaa tai ei ollenkaan laulamalla, jolloin mönkiä tuskin edes liikkuu.
Vaijerilasku 2014

Pihkalassa on mukava ja paras henkilökunta ja ihanat ruuat, jotka keittiöhenkilökunta valmistaa itse pihkalassa, eikä tuodamistään valmisruokana. Leiri kestää siis viisi vuorokautta. Jokaisena päivänä on kaksi ratsastustuntia aamupäivällä ja iltapäivällä, joista toinen on yleensä koulutunti.
 Keskipäivällä on teoriatunti, jossa irtohypytetään, ajetaan kärryillä japaljon muuta.  Leirin viimeisenä päivänä pidetään leirikisat, jotka ratkotaan yleensä esteratsastuksen merkeissä.
Jokainen leiriläien saa myös oman hoitoponin tai hevosen. Minulla oli tänä-ja viimevuonna hoitoponina pieni ruskea shetlanninponi Poke.

Minä ja Poke 2013

Jonna, Peppi ja Kärryponina Oskari 2014
Estetunti Fago-ponilla 2013, jolla menin lerikisat molempina vuosina. 2013 3.sija ja 2014 2.sija

Itse olen käynyt siis pihkalassa kahtena vuotena 7-leirillä. Molempina vuosina olen saanut uusia ihania ystävi ja paljon hyviä muistoja. Viime leirillä kaukaisin oli tullut Helsingistä asti! Joten matke ei ole kenenkään ongelma. Jos kiinnostuit leiripaikasta, siittä voit lukea lisää Maalaiskartano pihkalan kotisivuilta, jonne pääset tästä.  Olen myös menosa ensivuonna samalla kaveriporukalla
 Pihkalaan 4 tai 7 leirille.

Meiän porukka :3 2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti