maanantai 19. joulukuuta 2016

PIKKU-ANNIKAN MIETTEITÄ | Luukku 19


Moni ei varmaankaan ole tietoinen, että olen perustanut vuonna 2012 ensimmäisen blogini. Blogissa päätähtenä oli silloinen hoitoponini Maila, jonka olin silloin juuri saanut hoidettavaksi. Pari päivää sitten eksyin piilotettuun blogiin, ja tässä postauksessa ajattelin julkaista uudelleen 11-vuotiaan Annikan blogikirjoituksia. Kehitystä kirjoittajana on tapahtunut (onneksi), jonka viimeistään näitä tekstejä lukiessa huomaa.

25.2.2013
"Tallille lähettin noin puol viis siljan ja oonan kaa. Hain mailan ja alettiin harjaan poneja. Siljan ratsuna toimii risteytysponi bonaza ´bonde`. Oona oli vaan kuvaamassa joten ei ratsastanu ku vähn mailalla. Kentällä oltiin noin viien aikoihin. Tein  kaikkia perus juttuja: alkukäynnit alkuravit. Sitten laukassa kaikkee ympyröitä ja tämmöstä. Laukanvaihtoja vähän  (suunnan vaihtaessa vain pari kertaa (: Mailalla alkaa suht hyvin onnistuu nää laukanvaihot vaikka ei kovin paljon olla niitä tehtykkää. Sitte taas raveja ja käyntejä loppuun. Ollaan siljan kaa päätetty et tehää aina ennen satulasta laskeutumista semmosia ns.venytyksiä (spollejen selässä. Jalat takana ponin perseepäällä yhteen x5 ja eteenpäi sama  x5. Sit maailmanympärysmatka kumpaaki suuntaa x2.   Tallissa riisuttiin ponit ja Mailalle laitoin semmosen talliloimen ku se on klipattu. Mentiin kahvion ja juotiin semmosta jännää omenateetä ja syötiin karkkia. Oona vinku kokoajan  ´´anna karkki anna karkki !!`` Ku ei sillä omii ollu. xD Tehtiin iltatalli ja lähettiin tallilta joskus 8:n aikoihin"

Sekavaa, epäselvää, kirjoitusvirheiden täyteistä selitystä. Mitäpä muutakaan nyt 11-vuotiaalta voi odottaa. Todellisuudessa Maila ei tehnyt koskaan eikä ikinä oppinut laukanvaihtoja, mutta aina silloin tällöin se vaihtoi etupään ja olin aivan innoissani,kun luulin tehneeni laukanvaihdon. Myös taivaallisen omenateen maku palautui täysin mieleen tätä tekstinpätkää lukiessa, jota juotiin usein Siljan kanssa tallilla. Tehtiin tuosta kerrasta lähtien noin kuukausi loppujumppaa aina ennen kun hypättiin alas satuloista, mutta siihen se sitten jäikin. 


Kuvat saattaa olla kyseiseltä kerralta


27.2.2013
"Sori taas en jaksanu kirjottaa eilen nii kirjotanpa tänää vaikka ois paljon täirkeenpääki tekemistä ja
en milää jaksais niin kuitenki kirjoitan.

Tallilla oltiin joskus 4 ja  alettiin harjailee poneja jopuol viieltä vaikka tunti alkoi vasta kuuelta.
Harjailtiin poneja noin tunti ja vähän päälle. Satulavyötä kiristelin vasta joskus 15-10 vaille .  Maila taas kerran alko repimään harjalaukkuja hyllystä niinku aina . ( käytävällä päitset kaulassa nii  siittä helppoo. Saipa yhen laukun alas mutta ei maahan ihan ku jäi raukka suitsista siihen laukkuun kii.
Eipä sitte enää niihin koskenut. Tunnilla minun ja siljan lisäksi oli Sara Carlotte ponillaan ja Reetta Ape ponilla. Mentii normaalit alkuverkat ja vähän laukkaa molempii suntii. Sit mentii semmosia asetus harjotuksii keskihalkasijalla.  Maila meni yllättävän hyvin ne vaikka ei kuitenkaa mikää kouluponi ookkaa. Eka mentiin käynnissä Ja sitte ravissa ja laukassa. Laukkassa piti mennä siinä puolessa välissä laukasta suoraan käyntiin ja taas käynnistä laukkaan. Se kuitenkaan ei kovin onnistunu... varmaa tuli yli 10 raviasskelta siinä laukasta käyntiin mut se käynnistä laukkaan onnistu tosi hyvin. Mutta kyllä niitä raviaskelia alko lähtemään loppuakohti. Kaikenkaikkiaan tunti meni iha hyvi"

Kyseisestä tunnista ei tullut mitään muistikuvia mieleen, mutta monita muilta samantapaisilta tunneilta, joilla olimme kokoonpanolla minä ja Maila, Silja ja Bonde, Sara ja Charlotte ja Reetta ja Hape. En nähtävästi ollut osannut kirjoittaa kummankaan ponin nimeä oikein, ja muistan kuin eilisen päivän, kun sain kuulla parin vuoden jälkeen että ponin nimi oli Hape eikä Ape...

6.3.2013
"Tallille mentiin joskes 15 yli 2. Meillä piti olla tunti viieltä mutta lunta sato nii paljo nii se peruttii :c
mut meiänpiti pestä 23.w Kirsikkamummo joka on joku 110 cm ? en oo iha varma mut kuitenki. Kirsikka on kyllä maailman äkäsin pikkuponi ja ei pitänyt pesemis- ajatuksesta ollenkaa. Saatinpa kuitenki pestyy vaikka pari karkureissuu  tuliki...

Sit ku oltii pesty kikka (kirsikka) nii saatiinpa silti ratsastaa ´palkasi` Maila ja Bonde ja mentiinpä ilman satulaa c:Ratsastaan mentii joskus neljän aikoihin ratsastettii ilma satulaaa. Käveltii alkukäyntejä toosi kauanjasit alettii ravailee vasta joskus 15-20 yli. Menin parikertaa semmosen pikku vinon laukassa ja ravissa. ja kerran käynnissä ku meinas kieltää mut yli meni .:) Jaa sit viieltä mentii lopuksi semmone pikkune maasto joka meni hyvin paitsi lopussa Maila hyppäs takajalkojen varaa ja bonde pukitti mut selässä pysyttii tallii asti."

Kikan kanssa kyllä riitti tekemistä, kun poni aina keksi tavan jolla livistää tilanteesta kuin tilanteessta. Tällä kerralla poni muistaakseni karkasi Siljalta ennen pesupaikkaa ja samassa rytäkässä katkaisi narunsa. Matkaahan Kirsikan karsinalta pesarille oli se hurjat 5-10 metriä... Mentiin nuihin aikoihin tosi paljon ilman satulaa ja hypättiin joskus puomien tai jopa toiselta puolelta maassa ja toiselta alle polvenkorkuudella olevaa "estettä". Tippumisilta ei usein selvitty näillä ratsastuskerroilla, ja maastoon loppukäynneille mentäessä ei ollu mitenkään erikoista, jos Maila pukitti minut tallin takana olevalle pienelle terapialenkille.

Kirsikka pesupaikalle tapeltuna 2 kommenttia:

  1. Tosi hauska postaus! Omat postaukset vuosien takaa muistuttaa yllättävän paljon näitä, kummasti sitä kirjoittaessa kehittyy! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, tekemällähän sitä oppii vai miten se menikään :)

      Poista