sunnuntai 11. joulukuuta 2016

NANAN KEHITYS | Luukku 11


Sain nyt vihdoin tehtyä talvisen ulkoasun, joka on ehkä tähän mennessä kaikista yksinkertaisin mitä täällä on näkynyt, mitä pidätte? Tosiaan tässä luukussa ajattelin vähän kertoa, miten Nana on kehittynyt meillä tämän puolen vuoden aikana. Ensimmäisenä kun katsoo kuiva hevosta ennen ja nyt, suuri muutos on tapahtunut sen ulkomuodossa. Lihaa on tullut luiden ympärille, eikä kaikki luut paista läpi niin kuin ensimmäisessä kuvassa. Kaula- ja takapäänkin lihakset alkavat jo pikkuhiljaa näkymään. Karva ja jouhet ovat myös paljon paremmassa kunnossa ja kiiltävät. Treeni ja oikea ruokavalio ovat siis tuottaneet tulosta. Nanan kaikki rakennekuvat löytyy täältä.

24.5.2016
27.11.2016
Tamma on myös kehittynyt paljon ratsastettavuudeltaan. Alla oleva kuva on otettu ensimmäiseltä viikolta, jossa näkee aika hyvin miten sillon mentiin. Aloitettiin aika lailla nollasta, kun alla oli jäykkä rautakanki joka ei liikkunut eikä saatikaan taipunut mihinkään. Ei pystytty ratsastamaan sileällä mitään erikoista vain humputeltiin kaikissa askellajeissa, kun lihaskunto ei vielä semmoisiin riittänyt, vaikka osaamista olisi ollutkin. Todettiin myös toisella ratsastuskerralla martingaali hyvin tärkeäksi varustukseksi, kun Nana nakkasi niskat nurin ja otti ja lähti u-käännöksellä toiseen suuntaan, ja ohjat olivat korvien yläpuolella.

Ekalla estetunnilla Nana vei minua aina esteen jälkeen ja sitä ennenkin kuin märkää rättiä, joten pitkälle treenattiin vain ja ainoastaan kontrollitehtävillä, ennen kuin alettiin harjoittelemaan isommilla esteillä kunnon ratoja. Alla videot ensimmäisistä estevalmennuksista.


Tällä hetkellä Nanaa pystyy jo kunnolla ratsastamaan koulupuolella, vaikka liikkeet eivät vielä kovin suuria ole. Rautakankirunkokin on jo taivuteltavissa, ja kun ollaan saatu kunnon alkuverryyttely, Nana on melkeimpä jo helppo ratsastaa. Kun ennen Pohjanpoikia osaava ratsastaja (ammatiltaan ratsastaja, joka kilpailee ympäri eurooppaa) hyppäsi ponin selkään, meillä kaikilla paikalla olleilla loksahti suut auki, kun minun pikkuheppa alkoi näyttää jo oikeasti hyvälle ja liikkui! Olen myös lähiaikoina kuullut parin ihmisen suusta, että tehän joudutte kohta jo kouluaitoihin, joten saapa nähdä milloin meidät sieltä löytää. Myös äkkilähdöt, joita Nana teki aina oikeasta kierroksesta ja vaihtoi vasempaan on saatu kitkettyä pois, ja syy saatu selvitettyä. Nämä johtuivat siis Nanan toispuoleisuudesta, jäykkyydestä ja lukoista, jotka kiropraktikko kävi eilen rusauttamassa auki. Saa nähdä kuinka notkea hevonen minulla on alla huomenna!

Esteillä tamma on yhä edelleen energinen, mutta hyvällä tavalla. Saan ratsastettua sen esteeltä esteelle, vaikka välissä tapahtuisi mitä, eikä korkeus tuota ongelmia- vaan päin vastoin helpottaa niitä. Kaikki tarkkuustehtävät pienillä esteillä ovat hankalimpia, mutta kun saa vaan mennä ja hypätä on elämä helppoa. Loppukaudesta oikean estekuolaimen löytäminen helpotti paljon, ja viimeiset kisat onnistuivatkin paremmin kuin hyvin tosi tasaisilla radoilla. Tietenkin on myös niitä päiviä kun mikään ei onnistu ja poni suurin piirtein pomppii paikallaan, joten treeniä treeniä tarvitaan vielä monta vuotta, mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa. Alla kaksi videoa, jotka näyttää aika hyvin missä ollaan nyt menossa.

Huomaatteko te mitään eroa puolen vuoden taipaleen jälkeen?

4 kommenttia:

 1. Wau, aivan suunnaton kehitys! Paljon onnea teille jatkoon! <3

  VastaaPoista
 2. Hei! Linkkasit blogisi joulukuun alussa blogiini ja nyt kävi niin, että blogisi päätyi top 5-listalle! Onnittelut!

  Voisitko mahdollisimman nopeasti kommentoida blogini uusimpaan postaukseen ja kirjoittaa vähän pidemmän esittelytekstin hevosestasi, itsestäsi ja blogista, romaania ei kuitenkaan tarvitse kirjoittaa! :D

  Kerro myös, saanko käyttää banneriasi esittelyn yhteydessä. :)

  Aada // www.ystavanihevonen.blogspot.fi

  VastaaPoista