maanantai 27. heinäkuuta 2015

96. Abc:n esteviikonloppu

Tällä viikolla vuorossa oli naapuritallin estekilpailut, jotka tälläkertaa kisattiin 2-tasolla. Lauantaina minulla ja Sypellä oli vain yksi luokka, 90cm. Kisat alkoivat jo yhdeksältä 1-tason pikkuluokilla. Meidäm seura oli yhteistyössä Abc ratsastajien kanssa kisoja järjestämässä, joten olin ensimmäisen luokan radalla puomeja nostamassa. Heti luokan loputtua lähdin Takkulaan laittamaan Syppeä.

Takaisin Abcllä oltiin puoli kahdentoista aikoihin. Kävin katsomassa ratapiirrosta, jonka jälkeen kävimme Ronjan kanssa verkassa ravailemassa ennen radankävelyä. Rata ol muuten aika tavallinen, mutta kolmannen esteen alla oli kirjaimellisesti mörköjä. Kolme muumeista tuttua mörköä  seisoi mustien pomejen alla. Seitsemännellä esteellä oli myös muuri puomejen alla. Mentiin sitten takaisin verkkaan, jossa otin muutamat hypyt ristikolle, pystylle ja okserille, jolle poni ei ensimmäisellä kerralla kääntynyt ollenkaan ja mentiin siitä ohi.Kun pääsin radalle valmistautuvsi ratsukoksi, menin tuttuun tapaan näyttämään pelottavimmat esteet. Radan ensimmäiset kaksi estettä meni hyvin, kolmannelle ratsastin liikaa, josta poni suuttui eikä hypännyt ollenkaan mörköjen yli, toisella lähestymisellä hyppäsi, mutta pudotti puomin. neljjännelle kolahti pahasti, mutta puomi jäi silti kannattimilleen. Kaksi seuraavaa estettä meni hyvin. Seitsemännelle, eli  muurille lähin taas ratsastamaan liikaa,ja este jäi ylittämättä, mutta jäälleen toisella kerralla yli. Tänään ei ollut todellakaan meidän päivä! Videon kuvaaja on vahingossa tarkentanut aitaan, mutta kyllä siittä rataakin jonkun verran näkee. Illemmalla isompien luokkien aikaan kävin vaihtamassa 100cm ilmoittautumsen 80cm:iin valmentajan suosituksesta.

Sunnuntaina aloimme laittamaan syppeä kisakunton ennen kahdeksaa, sillä lähdin Abc:lle jo ennen puoli yhdeksää. 80cm ratsastettiin ensimmäisenä luokkana, jossa starttasin toisena. Ravasin ja laukkailin, sek hyppäsin pari ristikkoa jälleen ennen radankävelyä. Esteet näytti niin pieniltä ja mukavilta, ja radan uusinnassakin oli kivoja kohtia, missä pästiin ratsastamaan aikaa ihan kunnolla. Rata mentiin vaan sillä mielellä, että molemmilla olisi hauskaa. Kaikki postauksen kuvat on ottanut Tiia ja Jenni. Heti lähtömerkin jälkeen poni lähti etenemään ihan kunnolla, mutta ensimmäisen esteen jälkeen Syppe jäi pohkeen taakse ja viiden laukan linja jäi pitkäksi. Perusrata meni muuten hyvin, vaikka poni oli yhäkin hieman pohkeen takana, eikä viitsinyt ponnistaa esteille kunnolla, joka kostautui uusinnan toiselle esteelle, josta tuli puomi mukaan. Loppurata selvittiin puhtaasti hyvällä ajalla. Käytiin Jatan kanssa käveleskelemässä ennen palkintojenjakoa. Lopputuloksissa minulla ei ollut mitään hajua omasta sijotuksista, muuta kun että olisin ollut toinen ilman virhepisteitä. Kotona tuloksia katsoen olin siisi viides, ensimmäinen ei sijottunut.Kolmanneksi viimeinen ratsastaja oli siis tiputtanut minut sijoilta!

Ysikympin perusrata oli aika samanlainen kuin 80cm:n, mutta möröt tulivat taas kuvioihin, sekä samantapaiset kärpässienet ja parit portit. Verkassa hypättin ihan vai muutamat hypyt ja käveltiin. Starttasin luokassa viidenteä, joten pääsin aika pian radalle näyttäään sypelle parit esteet.Rata alkoi hyvin, mörköä Syppe ei edes huomannut, mutta seuraava portti ponia hieman epäilytti. Sarjan a-osan hpystä tuli vähän hassu, mutta sai se hyvin korjattua b-osalle. Sieniokserillekkaan ei ollut mitään muuta aikomuksia ponillakaan mielessä. Perusrata jatkui hyvillä melin kohti uusintaa. Ensimmäinen uusinnan kohta, jossa olisi voinut kääntää meni minulla vähän ohi ja mentiin pitemmän kautta. Muuten uusinta oli hyvin sujuva. Menin tässä vaiheessa luokan johtoon. Radan jälkeen käytiin taas Jatan kanssa käveleskelemässä, jonka jälkeen tultiin kentän laidalle jännittämään pysymmekö vielä sijoissa kiinni. Olin jo tipahtanut kolmanneksi tässä vaiheessa, ja siinä pysyin luokan viimeiseen ratsukkoon asti, joka meni alle sukunnilla ohi. Loppusija oli siis neljäs, ja voi olla tyytyväinen pappaponiin!
ihana kuva ponin osalta ♥

2 kommenttia: