tiistai 21. heinäkuuta 2015

93. Abc:n koulukansalliset


Nyt lähiaikoina blogi on alkanut täyttyä pelkillä kisapostauksilla, ja se vähäinen osa muita postauksia on perus treenipostauksia, jotka ovat minun mielestäni jo vähän liiankin tylsiä. Toivottavasti ketään ei ole myöskään suuresti haitannut harvemmin tulevat postaukset. Syy siihen on yksinkertaisesti se, että tykkään tehdä postaukset kunnolla ja ajan kanssa, enkä vain suhaise niitä äkkiä. Monipuolisten postausten toivossa pyytäisinkin teitä kertomaan, millaisia postauksia haluaisitte nähdä?

Kisat olivat tällä kertaa meidän naapuritallilla, Abc-tallilla. Perjantaina kisattiin iltakisojen merkeissä 2-tasolla HeB-HeA, ja La-Su 4-tasolla nuorten hevosten luokista Intermediate I tasolle asti. Minulla ja sypellä ensimmäinen startti oli perjantai iltapäivällä. Menimme Julian kanssa tallille jo aamusta tekemään aamutallia, ja kävimme kotona vaihtamassa vaatteet puoli kahdentoista aikoihin.

Tallille tultin takaisin kahden maissa pyörällä. Tallilla aloin laittamaan Sypelle sykeröitä harjaan ja Julia harjaamaan ponia. Poni kiillotettua ja harja letitettyä kävin vaihtamassa kisakamppeet päälle, millä välin Julia varusti Sypen loppuun. Abc:lle lähdettiin puoli neljän aikoihin ja verkkassa oltiin vartin päästä. Luokkana toimi Helppo B:0 2009, ja starttasin 16.25, joten minulla oli melkein kolme varttia aikaa verkata. Aluksi poni oli ihan sitä mieltä että 'nääh taas koulua en halua', ja meno todellakin näytti myös siltä. Pikkuhiljaa poni alkoi antamaan periksi ja meno alkoi sujua jo hyvin. Käveltiin pitkillä ohjilla tovi, jonka jälkeen ei ollut tietoakaan siittä hyvästä ponista joka Syppe oli noin viisi minuuttia sitten. Yritin saada ponin taas yhtä hyväksi, kuin ennen käyntiä. Lähdettiin verkasta poissa liian aikaisin, joten kävelin aivan liikaa ennen rataa, jonka aikana poni taas huonontui radalle.

© Ronja Vekki
Heti aitojen sisäpuolella Syppe huomasi tuomareiden yllä olevat päivänvarjot, jotka olivat aivan liian pelottavia ponin mielestä, enkä pystynyt edes ratsastamaan kunnolla, kun kaikki vähänkään erikoiset asiat olivat nyt hurjan pelottavia. Radalla poni oli yhäkin lievässä panikissa, enkä ollenkaan ratsastanut sitä kunnolla. Tiet olivat aivan kammottavia, joista sitten rokotettiin paljon pisteissä.

©Ronja
Ilman jalustinta lopputervehdykseen ja poni on kiinnostunut aivan jostain muusta kuin kouluratsastuksesta  ©Ronja

 Radan jälkeen fiilikset olivat jossain aivan muualla kuin korkealla. Suututti, harmitti, ja kaikkea siltäväliltä. Lähdettiin kävelemään aika heti takaisin tallille, koska seuraavaan starttiin oli melkeinpä kolme tuntia aikaa. Matkalla päivitin koko ajan equipea omien prosenttejen toivossa. Odotin noin 55%, mutta ei kuin 53,700%. Ennätyshuonot prosentit! No, tuomarit arvioivat tässä luokassa muutenkin hyvin tiukalla kaavalla. Purettiin Syppe ja jätettiin se talliin back on track-loimi päällä, kun itse poljettiiin pyörillä kisoja katsomaan.

Noin tunnin päästä mentiin takaisi Takkulaan laittamaan Syppeä kuntoon seuravaa luokkaa varten. Luokkana oli Helppo B lasten esiohjelma A. Tultiin Abclle tällä kertaa puolta tuntia ennen starttia, koska Syppeä ei tarvinut verkata niin paljo kuin edelliseen luokkaan, sillä se oli jo tänään liikkunut. Verkassa poni alkoi olla jo ihan kouluratsastus tuulella, joten sitä oli paljon mukavampi ratsastaa. Verkassa tuli myös niitä kunnon hyviä pätkiä. Radalla poni katsoi taas päivänvarjoja ja koko tuomaripääty oli muutenkin kauhean pelottava Sypen mielestä. Pyörittiin koko valmistautumisaika vain tuomaripäädyssä, ja vähitellen Syppe alkoi tottua jo niihin.

© Silja
© Silja

Kun rata alkoi ponin kaikki ylinmääräiset jututu olivat jääneet melkein kokonaan poissa. Mutta tällä radalla ratsastin taas liika. Ratsastan liikaa eteen, mutta paljon paremmin kuitenkin kuin edellisen radan. Prosentteja tästä tuli 60,673% ja olin luokassa sijalla 14/23. Eli aika suuri parannus päivän ensimmäiseen starttiin!

© Ronja
Lauantaina kisat alkoivat klo 9.00 ja starttasin ensimmäisessä luokassa puoli yksitoista, joka oli Helppo B Lasten esiohjelma B. Tämä rata taitaakin olla aika lailla vaikein Helppo B:n ohjelmista. Menimme tallille puoli kahdeksan maissa ja jaoimme hevosille aamuruoat. Kun Syppe oli saanut syötyä, tein sille taas lettisykeröt, varustin ja lähdimme Siljan ja Sannan kanssa yhtä matkaa Abclle. Verkkasin jälleen noin 45minuuttia, ja Syppe oli nyt ihan iskussa! Sama meininki jatkui melkein radalle asti, josta prosentteja 61,917%. Kaksi kuukautta sitten saimme tästä luokasta tuloksesksi 58%, joten kehitystä on nähävästi hieman tapahtunut ;)

4 kommenttia:

  1. Wou ku hyvin menny! Oltiin kans Inkun kanssa perjantaina menemässä toi B:0 ja noh, meidänkin rata meni siinä kun poni jännittyi päivänvarjoista:/ Mulla on teidän B:0 radasta paljon kuvia, jos haluut niitä niin voin laitella blogiin tai sähköpostiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja voi harmi :( jos viitsit niin ois kiva jos voisit lähettää niitä sähköpostiin! annika.rajanti@hotmail.fi

      Poista