sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

91. Tornion kisat: Lauantai


Pahoittelut, kun postauksia ei ole tällä viikolla tullut ollenkaan. Olen koittanut tätä yhtä ja samaa postausta kirjoitella moneen otteeseen ja julkaissut omien muistikuvien mukaan jo kesiviikkona... Mutta vasta nyt huomasin, että siellähän se luonnoksissa lojui edelleen. Mutta nyt itse asiaan!


Lauantaina auomme starttasi tallin pihasta vartin yli kahdeksan ylitäyteen pakattuna ja kahta kisaponia perässään vetäen. Suuntana oli siis Tornio, Meri-Lapin hevoskeskus ja viikonlopun mittaiset 2-tason estekilpailut. Perillä kisapaikalla oltiin puoli kymmenen maissa ja kävin heti ensimmäisenä etsimässä Sypen ja Ruutin jabat, jossa asustivat viikonlopun. Ponit päsivät jaboihisa, jonka jälkeen kannoimme kaikki hevostavarat niiden edustalle. Kaikki tämän postauksen kuvat on ottanut Rosita Mailinen, josta kiitos hänelle!

Minun luokka oli toisena, joten tässä välissä oli hyvää aikaa käydä tutustumassa ratapiirrokseen, jonka jälkeen ensimmäinen luokka, 70cm alkoi. Oskari ratsasti Ruutilla heti luokan ensimmäisenä, joka harmillisesti kielsi ulos trippelille, minkä alla oli valkoiset risulaatikot. Pari rataa katsottuamme lähdimme Julian kanssa laittamaan syppeä kuntoon, jonka jälkeen lähdimme verryyttelyyn. Olin luokan kuudes lähtiä, joten otettiin Ronjan kanssa muutamat hypyt ennen radankävelyä. Poni oli tänään jotenkin todella laiskalla ja vetelällä päällä, eikä meinannut oikein innostua mistään. Ratasastin siis tosi paljon temponlisäyksiä. Rata oli aika helppo. Uusinta oli aika tylsä, koska siinä ei ollut mitään kohtaa, josta olisi voinut kääntää tiukemmin. Heti kun rata oltiin saatu kunnolla päähän taottua lähdimme kohti verkkaa. Heti selkään noustua poni lähtikin jo sipsuttelemaan ravia ennen kuin olin saanut eds ohjat kunnolla kerättyä. Koko verkan ajan sainkin sitten olla pää viidentenä jalkana juoksevaa ponia pidättelemässä.Kun pääsin radalle, kävin heti näyttämässä sinisen esteen, jonka alla oli cavalor-laatikko, sekä risulaatikko-trippelin. Ensimmäiselle esteele tultiin vähän huonossa laukassa, mutta yli päästiin. Toiselle, eli siniselle cavalor-pystylle lähestyttiin hyvin suoraa, mutta niin kuin yllä olevasta kuvasta näette, poni löi jarrut pohjaan ja katsoi estettä. Onneksi toisella yrityksellä Syppe rohkaistui ja hyppäsi pelottavan esteen yli minilaukkoja ottaen. Aina kun yksi kielto tulee radalla, vasinkin alkuradasta, niin alan ratsastamaan ns "apinanraivolla" ajatellen että 'vielä yksikin kielto niin tuloksena on hylätty, parempi ois nyt ratsastaa'. Loppurata menikin sitten hyvin.

LINKKI VIDEOONRadan jälkeen jäin ponin kanssa kentän aidan tuntumiin, josta katsoin kaikki luokassa ratsastavat tutut, ennen kuin lähdin viemään syppeä takaisin jaballe. Poni purettuamme se sai päiväruoan ja minä, Julia, Ronja ja Tanja lähdettiin Haapaantaan, josta syppe sai hööksiltä uudet valkoiset fleecepintelit koulukisoihin, ja samalla ostin myös itselleni uuden raipan, joka pääsi koitokseen heti seuraavana päivänä. Tottakai meidän oli käyätävä vielä karkkikaupassa ja Subwayllä, ennen kuin päästiin lähtemään takaisin Tornioon, hotellille.


Mitä piditte postauksesta?

6 kommenttia:

 1. Oli hyvä postaus! Ja oli kyl tosi kivaa,pitää ottaa ens vuonna uusiksi<3;)

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus ja meette hienosti!
  Tosi kivan oloinen blogi, liityin lukijaksi :)

  http://pinkun-ja-inkun-life.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Kivoja kuvia ja kiva blogi! :) http://mruggla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Tosi kivan oloinen blogi sulla :) Vihdoin löysin sun blogin! Liityin lukijaksi :)) http://laurajohannan.blogspot.fi/

  VastaaPoista