torstai 2. heinäkuuta 2015

90. Rataharkat Takkulassa


Viime vuosina ratastusseurani on järjestänyt joka kesä estekisojen tapaiset rataharjoitukset Takkulassa, jotka pidettiin tänä vuonna 1.7 keskiviikkona. Menin näissä yhden radan, 90cm.
Reippaina pyöräilimme Siljan kanssa vastatuuleen tallille, jossa pääsimmekin heti rakentamaan rataa muiden osallistujien kanssa. Radan valmistuttua pienet ratsastajat lähtivät kävelemään rataa Tanjan johdolla, ja vähän niiden jälkeen käytiin myös Siljan ja Julian kanssa katselemassa radan teitä. Minun korkeuteni oli viimeisenä, joten minulla olikin aikaa katsoa pieniä luokkia ja auttaa tallissa muita. Ristikko/40cm luokkaan sain tehtaväkseni kuvata, jonka jälkeen lähdinkin jo varustamaan Syppeä.

Silja & Eppu
Julia & PikkuveliRiina & Ruuti
Kentälle päästyäni ja tarpeeksi käveltyäni aloin ravailemaan kenttää ympäri temponlisäyksiä tehden molempiin suuntiin. Kun poni ravasi tarpeeksi hyvin jatkoin samaa hommaa laukassa. Hetken laukkailtua ponin sileätyöskentely oli paketissa ja alettiin hyppäämään ensiksi pientä pystä. Ensin oikealta ja sitten vasemmalta.


Kun kaikki olivat menneet, este nostettiin oikeaan korkeuteen; 90cm. Tämäkin tultiin molemmista suunnista. Sitten hypättiin punaista talo-okseria, jonka takapuomi oli pudotettu. Ensimmäinen yritys oli kielto, jonka tunsin jo ennen estettä, mutta en ratsastanut kuitenkaan jostain kumman syystä tarpeeksi. Uusinta yritys ja yli. Takapuomi nostettiin takaisin kannattimilleen ja kaikki tulivat sen uudestaan. "Verkan" viimeisenä hypättiin sinistä okseria, jonka alla oli siniset tynnyrit. Tästäkin otettiin ensmmäisellä kerralla takapuomi poissa. Otettiin lähestyminen varman päälle, koska tiesin heti esteen nähdessä, että poni katsoisi sitä eikä välttämättä menisi yli ensimmäisellä. Päästiinkin esteen yli ensimmäisellä kerralla kaikista ennakkoluuloista huolimatta. Este muutettiin okseriksi ja sama uudelleen.


 Itse rata alkoi oranssilla pystyllä, jossa oli pelokkeita alla. Poni ei onneksi katsonut sitä ja matka jatkui 2-, 3-esteille. 4:lle tultiin vähän pohjaan ja yksi puomi kolahti mutta ei tipahatanut. 5-este taas normaalisti ja 6:lle, sarjalle poni jäi hieman pohkeen taakse, ja B-osan puomi kolahti. Viimeinen este oli hankalassa kohdassa, ja lähdin kääntämän liian aikaisin eikä paikkaa oikein ollut joten siittä puomi mukaan. Rata oli muuten aika hyvä. Hyvillä mielin voidaan lähteä tulevaksi viikonlopuksi Tornioon 2-tason kisoihin, jossa mennään lauantaina 90cm ja sunnuntaina 90cm, sekä meidän ensimmäinen 100cm.
 Kaikki kuvat © Pinja ja Silja8 kommenttia:

 1. Hyvä postaus oli,lauantaina nähdään torniossa!<3

  VastaaPoista
 2. Superkiva postaus ja tosi sujuvalta näyttää teidän meno! c: tsemppiä tornioon, voittakaahan kaikki luokat ;) me ei päästäkkään tornioon, kun tällä hetkellä ei oo meijän vinkka käytössä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit ja kiitos yritetään!:D <3 seuraavia kisoja odotellessa ;)

   Poista
 3. Kiva postaus! Kuvat on hyvälaatuisia sekä niitä on riittävän paljon. Vielä enemmän ehkä tekstiä ja itse en tykkää kun videot ovat nuin pieniä ja kokoruudulta on mielestäni inhottava katsoa. Tsemppiä viikonlopun kisoihin :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ja juu itsekkään en tykkää nuista pienistä videoista mutta en osaa laittaa niitä isoiksikkaan :/

   Poista
 4. https://www.google.fi/url?sa=t&source=web&rct=j&ei=ZmGWVfK_DsG8sAHXnYbwCQ&url=http://m.youtube.com/watch%3Fv%3D-mSiLFpaxGk&ved=0CCcQtwIwAg&usg=AFQjCNFZ8gUI-qr5GMH6QhM9SzSiZEf6Gw&sig2=thaF_FTMnGxzEJnFH7sSdw

  VastaaPoista