sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

77. Abc viikonloppu


Alunperin oli tarkoitus kirjoittaa molemmista päivistä omat postaukset,
 mutta eilen en ehtinyt, joten tänään sitten. Kisaviikonloppu aloitettiin kouluratsastuksen merkeissä helppo C:1 ohjelmalla. Kisat alkoivat kymmeneltä ja starttasin puoli 11. Ponille olin aamulla väsertänyt lettisykeröt harjaan ja otsaharjaan, jotta se näyttäisi vähän uskottavammalta kouluratsulta.
  Verkassa poni oli oikein hyvä ja kuunteli apuja ja teki mitä pyydettiin. Ennen maneesiin menoa tein lisäyksiä ravissa ja kerran koko ohjelman läpi. Verkka oli siis ulkokentällä, jossa oli ihanan paljon tilaa ratsastaa.

© Ronja
© Ronja
© Meri

Maneesiin päästiin ennen omaa suoritusta pyörimään toiseen päätyyn, jossa tein käynti-ravi siirtymisiä ja lisyksiä enimmäkseen. Edellinen ratsukko lopetti ja minä pääsin aitojen sisään. Ensin poni katsoi aitoja siihen malliin, ettei ollut niitä koskaan nähnytkään, mutta tuomaripäädyssä ne olivatkin jo tuttu juttu. Rata meni hyvin, tosi hyvin! Ja prosenttejakin kertyi ennätysmäärä 69,500! ja kolmanneksi. Yksi ratsukko kuitenkin meni minun ohi, ja loppujen lopuksi oin neljäs ja palkinnoille pääsin. Ponille hurjat taputukset ja kotitallille.

© Meri
Illalla käytiin vielä tallilla laittamassa tavarat huomiselle valmiiksi. Yritin samalla käydä ottamassa Syppyrästä tarhakuvia, mutta eihän niistä oikein mitään tullut....
Miniponi oli kyllä huomattavasti parempi poseeraaja kun syppe joka häipyi lopuksi kuvauspaikalta.


Sunnutaina heti aamuruokien jakamisen jälkeen otettiin Riinan ratsu liinaan juoksutukseen, ettei se ottaisi ja lähtisi Riinan ensimmäisissä kisoissa laukkomaan ympäri kisakenttää. Kisat alkoivat samaan aikaan kun eilen, eli klo 10. Riina ratsasti Ruutilla hienosti maaliin kolmantena lähtiänä.

näyttää että poni olisi irti, kun liina menee suoraan rapakon kohdalla

Ruuti takaisin tallille ja Syppe harjaukseen ja varustukseen. Takaisin kisapaikalle lähdettiin heti kun oltiin valmiita. Katsoin vielä parin tutun suoritukset ennen kuin menin ravaileen kentälle. Otettiin vielä pari hyppyä ennen rataan tutustumista. Rata oli helppo esteitä lukuunottamatta... oli aalto-estettä, lankkua, palikoita esteen alla ja vaikka mitä... Takaisin verkkaan ja viimeiset hypyt pienillä teillä ennen maneesiin menoa.

© Ronja
© Ronja

© Ronja
Olin luokan toinen lähtiä, joten pääsin ensimmäisen ratsastajan kanssa radalle kävelemään ja näyttämään esteitä ponille. Konevikojen ansiosta meillä oli hyvästi aikaa käveleskellä radalla ja näyttää kaikki esteet. Kun oma lähtövuoroni oli, tein ympyrän ja lähdin hyvässä laukassa radalle. Tosin ekalle esteelle poni kolautti kaviot puomiin, joka ei onneksi pudonnut. Perusrata samaa vauhtia tarkalla ratsastuksella ja uusinta nopeaa ja pienillä teillä. Toisikseksi viimeiselle esteelle hyppy oli vähän omaa luokkaansa, mutta eipä siitä sen enempää. Maalilinjan jälkeen poni sai kunnon taputukset!

© Ronja


© Ronja
 tästä videoonLuokassa ei ollut paljoa ratsastajia, joten tuloksetki tulivat nopeasti. Toiseksi sijoittuneen aika oli 36s ja minun... 30s eli voitto tuli! Tottakai kotimatkalla piti ottaa parit kuvat vielä ;)

© Ronja


Molemmat olivat samalla Powercupin seurakarsinnat
 eli ainakin aluekarsintoihin näillänäkymin pääsen.

2 kommenttia:

  1. Teillähän meni tosi hyvin koko viikonloppu! Onnea hyvistä suorituksista ja kiva postaus muutenkin :)

    VastaaPoista