tiistai 3. maaliskuuta 2015

72. Vuoden ensimmäiset hypyt!


Tänään päästiin otsikon mukaisesti aloittamaan tämän vuoden estetreenit. Miksikö en ole sitten hypännyt kahtena ensimmäisenä kuukautena?  Kenttä on olut aika hyvässä kunnossa, mutta Takkulan puomit ovat olleet lumipeitteen alla, eikä maneesillekkaan olla päästy syystä tai toisesta. Saimme kuitenkin kaivettua takkulan puomit tässä viikko sitten metrin lumihangen alta, ja tietenkin heti seuraavana päivänä ilma lauhtui nollan alapuolelle ja yöllä pakastui, joten kenttä jäätyi.
Siinä ei sitten kovin hypäämään päässyt.

 
Ainuita kuva Sypesä, jossa se on tarhassa, ja jopa suht edustavana! kesä 2014
 Tänään tiistaina kipiteltiin aamupäivällä Sypen kanssa Virpitallien maneesille estevalmennukseen. Maneesilla ehdittiin jonkun aikaa kävellä ennen kuin Ronja, jonka kanssa hyppäsin, saapui maneesille molempine poneineen. Alettiin pikkuhiljaa ravailemaan. Syppe tuntui olevan ihan kuulolla ja mukavan notkea. Ravailtiin samalla myös pareja puomeja. Laukattiin molempiin suuntiin ja alettiin hyppäämään.

Aloitettiin ensin ihan raviristikolla, joka oli molempien ponejen mielestä hurjan jännä/hauska hypätä. (johtuen siittä, että molemmilla poneilla ollut esteistä 3-4kk taukoa) Mentiin ristikkoa ensin pari kertaa ravissa ja sitten laukassa. Tämän jälkeen vaihdettiin suuntaa ja hypättiin noin 60cm porttia. Tätäkin mentiin parin otteeseen, ennen kuin alettiin tulemaan rataa.


Toinen melko edustava kuva, tosin yhteiskuva rakkaan ystävän heinäläjän kanssa kesä 2014Ensimmäinen lyhyt rata alkoi portti-pysty linjalla, jonka jälkeen okseri ja pysty-okseri sarja. Korkeutta tällä lyhyellä radalla oli noin 70-80cm. Sitä tultiin pari kertaa välillä vähän muunnellen tehtävää. Tämän jälkeen Syppe sai hengähtää hetken. Seuraava rata alkoi okserilla, jonka jälkeen sama portti-pysty linja, okseri, pysty-okseri sarja sitten aika tiukka käännös pelkälle portille ja vielä kerran okseri. Tämä rata oli noin 90cm. 15.3 on naapuritallilla harjoitus estekisat, joihin aion mennä hyppäämään 80 ja 90cm. Eli jos sitä ennen ei mitään postausta tule, niin viimeistään kisoista sitten kirjoittelen.


Pikku nelivuotias Seraffiina-vintiö, jota myös tänään pitkästä aikaa hoidin kesä 2014


Ensimmäinen postaus ikinä, jossa olen käyttänyt ns. "kuvituskuia" .
Kun ei oikein maneesissa kuvailu onnistunut, niin tälläistä tällä kertaa.


Mitäs piditte tästä postauksesta?
 Kommenttia vain tulemaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti