maanantai 30. maaliskuuta 2015

74. Aluekisakausi avattu

Tosiaan sunnuntaina olimme vuoden ensimmäisissä aluekilpailuissa, kouluratsastuksen merkeissä Äimärautiolla. Oulun ratsastajien järjestämissä Pohjois-Suomen kouluhallimestaruuksissa. Kisoihin ei lähdetty mitään mitalia hakemaan, vaan hyvää rataa hyväksytyin pistein.

Aamu yhdeksältä lähdettiin ajamaan Äimärautiolle poni perässä. Kisoissa oltiin jälleen vähän aikasessa, joten laitettiin Syppe rauhassa valmiiksi, ja ylimääräistä aikaa jäi, ennen kuin lähdettiin kävelemään raviradan kautta verkkaa kohti. Verkassa poni ei ollut hyvä, mutta ei hirveän huonokaan, mutta pikkuhiljaa parani ja lopussa olikin jo hyvä. Kahta ratsastajaa ennen omaa suoritusta vaihdoin toppatakin poissa ja ponilta käärittiin pintelit poissa. Kävelin hetken ja ravasin vielä ennen radalle menemistä.

Kaikki kuvat (c) Silja Puhakka
Heti kouluaitojen sisäpuolella syppe jännittyi aika paljon, eikä liikkunut enää niin rentona ja reippaaasti. Ratsastin Ponien Pohjois-Suomen hallimestaruusluokassa, ja ratana oli Helppo B nuorten hevoste kenttäohjelma. Keskiravissa Syppe ei oikein lähtenyt liikkeelle kuten normaalisti, eikä keskikäynti ollut niin rentoa kuin yleensä. Laukka ja muut ravi- ja käyntiosuudet menivät ihan hyvin. tosin nekin jänittyneesti, varsinkin alkuohjelma laukkaan asti. Mutta laukan jälkeen Syppe meni jo aika rennosti loppuradan. 
Prosentteja ohjelmasta tuli 57,292, eli edistystä viimekertaisiin aluekisoihin on tapahtunut, ja vielähän sitä ehtii treenaamaan ennen tämän vuoden pääkisoja ;) Ja jos joku ajattelee, että olemmeko enemmän suuntautunut kouluratsastuksen puollelle, niin vastaus siihen on ei. Yhä ollemme enemmän estekisoja, kouin koulukisoja kiertävä ratsukko, vaikka nyt keväällä koulukisoja onkin ollut runsaammin. 

Mitä mieltä olette tällaisesta lyhyemmästä postaukseesta?
Entä ovatko lyhyemmät vai pidemmät postaukset enemmän mieleesi?

Ja vielä sellainen juttu, että muistakaahan kaikki tämän postauksen lukijat vastata
 oikeassa reunassa sijaitsevaan kyselyyn! :)


3 kommenttia: