keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

73. Abc:n kisat ja pienimuotoista tiedottelua

Nyt on taas päässyt pari viikkoa hurahtamaan ilman bloggerin aukaisemista, 
mutta nyt taas kirjoitusvimma iski ja saatte postausta!

Niinkuin edellisessä postauksessa mainitsinkin, niin 15.3 oli Abc tallilla harjoitusestekisat joissa starttasimme 80 ja 90cm. Kisapaikalla oltiin (kerrankin) ajoissa, joten poninhoitaja jäi taluttelemaan Syppeä kentälle ja minä kävin opettelemassa radan ratapiirroksesta ja jäin maneesiin katsomaan tuttujen ratoja. Vähän myöhemmin saatiin syppe karsinaan, koska meillä oli noin tunti aikaa ennen kuin pääsisimme maneesiin verryttelemään. Kävimme Ronjan kanssa tutustumassa jo 60cm radankävelyssä rataan, koska rata oli sama kuin muissakin luokissa ja Ronja meni nuoremmallaan ponillaan tämän luokan.  

Kun 80cm toinen verkkaryhmä meni verryyttelemään, niin menin kävelemään
vielä kentälle hetkeksi, ennen kuin siirryin maneesin puolelle 

oli näköjään aika hauskaa :D ©Fanni Korhonen
 Verryyttely järjestettiin siis ryhmissä kisaradalla, ja olin viimeisessä ryhmässä. Syppe oli ihan hyvä ensimmäiselle esteelle asti, kunnes ongelmat alkoivat... Ensimmäiselle pikkupystylle tuli tosi huono lähestyminen, jonka johteesta hyppykin oli mitä huonoin. No, uusi yritys ja lähestyminen oli  jo kohtalainen ja hyppy ihan OK. Pysty nousi korkeammaksi ja tälläkertaa hyppy onnistuikin jo ihan hyvin ja seuraavalla kerralla jo hyvin. Sunnan vaihdos ja hyppy lähti taas vähän liian kaukaa. Pari kertaa uudestaan eikä hyppy muuttunut mihinkään. Sitten este nousi okseriksi. Normaali hyvä lähestyminen, mutta poni päättikin ponnistaa hyppyn yhden laukan liian kaukaa, jolloin ratsastajalla tuli jo ongelmia kyydissä pysymisen kannalta. Uusi yritys ja hyppy lähti entistä kauempaa, ja siinä pitikin jo tosissaan sinnitellä kyydissä kun istuin jo alastulossa ponin sään päällä. Otin raviin, kayntiin, ja seisitiin hetki paikallaan, ennen kuin edes lähdettiin kohti estettä. Nyt hyppy olikin jo vähän parempi, mutta edelleen liian kaukaa. Neljännellä kerralla ponnistuspaikka oli jo lähellä normaalia. Ravailin hetken ympäri maneesia taivutellen ja siirtymisiä tehden, mutta ennen rataa otettiin vielä yksi okserihyppy, joka olikin jo aika normaali. 

Kun luokka jatkui, olin ensimmäinen lähtiä verkkaryhmästäni. Tervehdin tuomaria, sain lähtömerkin, tein ympyrän ja lähdin kohti ensimmäistä estettä. Rata ei sisältänyt yhtään sarjaa, vain kolmen-, viiden-, ja seitsemän laukan linjat ja erillisiä pystyjä ja oksereita. Rata meni hyvin, tosi hyvin ja kaikki tiukat kurvitkin onnistuivat suunnitelmien mukaan. Maalilinjan jälkeen poni sai kunnon taputukset. Loimi niskaan ja kentälle odottelemaan seuraavan luokan alkua. Kentällä kuulinkin kuulutuksen, jossa sanottiin luokan sijoittuneet. Yllätyksenä kuulinkin oman nimeni ensimmäisenä, eli olimme voittaneet koko luokan!

Kun oltiin jonkin aikaa kävelty ulkona ihanassa auringonpaisteessa, niin pääsimme jo takaisin maneesiin 90cm verkan merkeissä. Tällä kertaa poni oli tosi hyvä verkassa. Yksi pikkupysty, sitten este nosettiin, ja yksi hyppytaas riitti. Ravailin ja kävelin odottaessa verkkasuunnan vaihtumista. Tosiseen suuntaan taas yksi kerta riitti pystylle, jonka jälkeen se nostettiin okseriksi, jolle ei tullut enää ihmeloikkia, vaan aivan normaaleja 90cm okserihyppyjä. Okseria tulin pari kertaa, jonka jälkeen aloinkin jo valmistautumaan lähtövuorooni. Olin jälleen verkkaryhmäni, eli koko luokan ensimmiäinen, joten jäin suoraa radalle näyttämään vielä kaksi vähän erikoisempaa estettä. Pystyn, jossa oli valkoinen lankku esteen välissa ja toisen pystyn, jossa oli musta lankku vinottain esteen välissä.

© Sofia Nutivaara

Jälleen sama juttu ennen radan alkua. Koko rata oli hyvä ensimmäisen vaiheen toisiksi viimeiselle esteelle asti, eli mustalle lankulle, jota Syppe katsoi jo kaukana kaarteessa. Kielto. Uusi yritys, ja nyt poni laukkas jo ilman ylimmääräistä tuijotteluja mutta lähempänä estettä pää nousi ja töks ja hylätty. No, kolmannellahan sitä yli sitten vasta mentiin, ja kun oli kyseessä harjoituskilpailut, niin sain jatkaa radan loppuun. Tottakai hylätty rata aina aluksi ärsyttää, mutta se ärsytys kesti vaan maneesin ovelle asti, kunnes tajusin kuinka hyvin kisat olivat muuten menneet.

tämä, ja alempi kuva © Ronja Vekki


Niin, ja sitten sitä ilmoitusluonteista asiaa. Eli tästä päivästä lähtien saatte postauksia joka keskiviikko ja sunnuntai! (joskus poikkeuksina lomat!) Joten nyt saan aina paremmin itseni raahattua koneelle ja kirjoittamaan, nimenomaan kirjoittamaan tänne kaikkea, mitä teemme!  Ja sitten vielä sen verran, että menin ja ilmoitin itseni ja ponin 29.3 eli tulevana sunnuntaina oleviin koulukisoihin. Eikä ihan tavallisiin sellaisiin vaan ihan aluehallimestaruuksiin! Joten toivotaan etten olisi ihan viimeinen koko luokassa :D

nauratti taas vaihteeksi

ponin pää näyttää tässä tosi tummalle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti