maanantai 9. tammikuuta 2017

iltatallissa mukana -kuvapostaus

Tammikuun alussa tavallisen talli-illan alkajaisiksi sain idean kuvata vähän miltä meidän ilta yleensä näyttää silloin, kun olemme lupautuneet tekemään iltatallin aina jos kenenkin puolesta. Lähes poikkeuksetta homma alkaa ratsastamalla. Yleensä ratsastan vain Nana, mutta tällä kerralla olin mennyt sen jo päivällä aikaisemmin, joten ratsuina toimivat ekassa erässä Bonde ja Pikkuveli, joiden kanssa mentiin maneesissa ja seuraavassa satsissa Charlotte ja Seraffiina käyntimaaston merkeissä.Kun ollaan saatu päivän liikutettavat hoidettua ja varusteet laitettua takaisin paikoilleen, alkaa varsinainen iltatalli hevosten haulla sisään.Seuraavana yleensä toinen menee laittamaan "mömmöt" turpoamaan ja toinen lähtee edeltä heinävajaan täyttämään heinäkärryjä. Sitten alkaa heinien jako hevosille.


Kun kaikilla hevosilla on heinät, aletaan laittamaan niille ruokia kuppeihin. Meillä kaikilla hevosilla on aika samanlaiset ruuat aamuin ja illoin, joten 14 hevosen ruokien ulkoa muistaminen ei ole niin mahdotonta kuin miltä se kuulostaa.
Sitten ruokien jakaminen nälänhädässä oleville hevosille, jotka eivät ainakaan omasta mielestä ole saanut ikinä ruokaa...


Enää kovin urakka nimeltä lattian lakaisu jäljellä, jonka jälkeen tarkistetaan vielä että kaikkien ovet ovat varmasti kunnolla kiinni. Ja näin saatiin iltatalli valmiiksi, ja alkaa kyydin tavoittelu, joka parhaimmassa tapauksessa odottaa jo pihalla. Vielä tallin ovet lukkoon, valot pois päältä ja hälyt päälle ja pääsemme lähtemään.Mitä piditte postauksesta? Haluaisitteko samantapaisia kuvapostauksia jatkossakin?

2 kommenttia:

  1. Tää oli tosi kiva! Lisää näitä ����

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva postaus, oli kiva nähdä miltä sinun talli-ilta näytti! Olis kiva kuulla myös aamutallista, jos sitä joskus teet... ;)

    VastaaPoista