torstai 5. tammikuuta 2017

Uutta intoa treenaamiseenNyt on päästy tämänkin vuoden treenikausi polkaisemaan kunnolla vauhtiin, kun pidettiin eilen vuoden ensimmäiset hyppytreenit. Nyt jos joskus saa olla kiitollinen eristetystä hallista, kun ulkona paukkuvista -24 asteen pakkasista huolimatta pystyttiin ongelmitta treenaamaan, minä vielä tarkenin ratsastaa hupparilla... 

Nana on ollut taas vähän huonompana lähiaikoina lukuunottamatta eilistä, jolloin päästiin pitkästä aikaa koko ratsastus menemään ilman ainuttakaan temppuilua, lukuunottamatta paria pienenpientä "säikähdystä" loppuraveissa. Tänään heti alkuraveista lähtiien tamma tuntui oikein tyytyväiseltä ja sama ilme säilyi hyppyihin saakka samana, ja esteiden myötä pikkuhepan innostus vain kasvoi ja kasvoi. Aloitettiin hypyt pienellä pystyllä pitkällä sivulla, jota tultiin täyskaarroilla vastalaukassa. Tehtävä on tuottanut päänvaivaa jo parin tunnin aikana jolloin sitä ollaan harjoiteltu. Tänään kuitenkin päästiin alusta alkaen aika hyvin tulemaan esteelle. Nostettiin pikkuhiljaa pystyä isommaksi ja meno pysyi samanlaisena kuin pienemälläkin.
Tämän tehtävän jälkeen alettiin hyppäämään kolmoissarjaa, jossa kaikki osat olivat oksereita yhden laukan etäisyydellä toisistaan. Tälle vaadittiin isoa laukkaa, joka tarkoittaa meidän osalta automaattisesti sujuvaa reipasta etenemistä. Liikeihme kun tuo hevonen ei oikein ole. Tultiin tätäkin alussa pienemmällä korkeudella, jonka jälkeen nostettiin kaikkia osia. Pienemmillä oksereilla välit meinasivat jäädä aika pitkiksi, jota ei auttanut Nana kaukaa otetut a-osan hyppyt.Esteiden noustua välit helpottuivat kun kaikista hypyistä tuli automaattisesti isompia. Nana painoi välillä jo semmoista vauhtia menemään kohti esteitä, että joudui kerran pysäyttämään ja aloittamaan uudestaan. Tällaisesta Nana olisi hyvinkin herkästi vetänyt herneet nenään ja kuumunut ihan yli, mutta nyt päästiin jatkamaan kuin mitään ei olisi tapahtunut yhtä hallitusti. Kaiken kaikkiaan Nana hyppäsi koko valmennuksen tosi hyvin ja minäkin ratsastin omalle tasolleni hyvin! 

Näistä onnistuneista valmennuksista saa aina todella paljon lisää motivaatiota ja toivoa, että kyllä täältä vielä joskus noustaan! Kaiken lisäksi saatiin pitkästä aikaa treeneistä kuvia, josta kiitos kuuluu Pinjalle! Innoissaan tulevaa kautta odotellen!


Miten teidän uusi vuosi on lähtenyt käyntiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti