lauantai 2. huhtikuuta 2016

Kisoja edeltävä päivä?Tällaista postausta olen jo kauan halunnut tehdä, jossa kerron mitä teen tallilla kisoja edeltävänä päivänä, ja nyt sain sen vihdoin toteutettua, nimittäin huomenna lähdetään Äimärautiolle Pohjois-Suomen Kouluhallimestaruuksiin poniluokkaan kokeilemaan Charloten kanssa. Tavoitteena ei ole mitalisijat, vaan puhdas ja tasainen rata ilman nelosia laukkaohjelman rikoista.Aina ennen kisoja ratsastan ponin, eli tässä tapauksessa Charloten. Kisoista riippuen vaihtelee, miten ratsastan ja mitä teen ratsastuksessa. Sypellä viimevuonna lähes aina kävin maastossa tai uittamassa, josta poni oli aina tosi onnellinen, ja jaksoi sitten keskittyä kisoissa siihen mihin piti. Tänään ratsastin ihan vain maneesissa rennosti kaikki askellajit läpi ponin notkeaksi taivutelen.
Ratsastuksen jälkeen, joskus sitä ennen, parturoin ponin jalakojen vuohiskarvoja, harjaa ja häntää siistimmäksi. Operaation jälkeen alkaa kaikista työläin osuus, nimittäin koko ponin pesu. (jos poni on  muuten puhdas, pesen siltä vain jalat) Kun tännään kyseessä oli valkoinen ja varsinaisen likainen poni, se sai ihan kokovartalo suihkun. pesun jälkeen kuivaan ponin ja heitän sille kuivatusloimen selkään. Ponin puunauksen jälkeen on varusteiden vuoro. Pesen kaikki ponin ja minun nahkaiset varusteet satulasaippualla, etsin kisahuovan, kaivan varustekaapin pohjalta valkoiset kisahanskat ja pakkaan kaikki kamppeet ikean isoon pussiin. Yleensä yli puolet pakkausajasta kuluu siihen, kun mietin, että mitä nyt puuttuu kassista. Kun kaikki tavarat on loppujen lopuksi päässyt kassiin, tarkistan vielä kaikki, jolloin aina huomaan jotain puuttuvan matkasta.


kännykkäkuva, kännykkälaatu...
Kaikki hommat tehtyä vaihdoin ponille vielä loimet, joilla se saa olla aamuun, klo 7.30 asti, jolloin aletaan Julian kanssa sitomaan poni tukkaa kisakuntoon. Huomenna koitetaan saada jonkin näköistä materiaalia kisoista, joten kauden ensimmäistä 2-tason kisapostausta odotellessa!Onko joku teistä tulossa katsomaan kisoja huomenna, tai itse kisaamaan?
Jos joku sattuu ottamaan kuvia meistä, niin ottaisin niitä ilo mielin vastaan!

2 kommenttia: