tiistai 26. huhtikuuta 2016

Nanan kuulumiset



Nyt on takana muutama päivä hevosen omistamista ja uuden ratsun kanssa tutustumista. Nana on alkanut oikein hyvin tottumaan uuteen kotiinsa! Heti löytyi ärsyttävän kiva tamma naapurikarsinasta, jonka kanssa piti ensin kiljua jonkin aikaa, mutta nyt ollankin jo oikein hyviä kavereita ja seisoskellaan vierekkäin omissa karsinoissa.

 Ensimmäisenä päivänä, sunnuntaina tallilla odotti tamma syömästä vielä viimeisiä aamuheinänkorsia, kun otettiin se käytävälle harjattavaksi ja suitsitettavaksi. Päivän suunnitelmissa oli juoksuttaa vähän liinassa, jonka jälkeen käydä metsäkävelyllä tutustumassa tallin läheiseen ympäristöön. Kentällä ennen joksutusta otettiin pari kuvaa, joista yksi rakennekuva, josta on hyvä ajan myötä verrata, miten pikkuheppa on muuttanut muotoaan ja saanut lihaksia. Nana oli oikein simppeli juoksutettava, joka totteli oikein hyvin ääniapuja. Ravissa mentiin oikein rennosti ja leppoisesti, mutta laukassa vähän tamma sai lisää vauhtia jalkoihinsa.




Käväistiin metsäkävelyn yhteydessä ottamassa vähän kuvia mäellä, josta pari kuvaa näkyikin edellisessä postauksessa. Tallissa harjasin vielä Nanan, jonka jälkeen kokeiltiin Tanjan kanssa paria satulaa, joista eräs estepenkki sopikin kapeaan selkään. Kello alkoi olla jo aika laillla päivätallin aikaa, joten Nana pääsi isoon tarhaan heinäkasan kanssa. 

Maanantaina hyppäsin ensimmäistä kertaa kotona ratsaille. Ratsastetiin vähän ravia käyntiä ja laukkaa ilman mitään kummempia koulukiemuroita Tanjan silmän alla. Tamma oli tosi jäykkä parin päivän ratsastettomuuden ja kaiken muutosten jäljiltä, ja sitä sai pyytää aika lailla enemmän liikkumaan pohkeella, kun neiti meinasi olla vähän hitaalla. Käytiin kävelemässä loppukäynnit naapuritallin lenkillä, jonka jälkeen tamma pääsi iltaruokien kimppuun.

Tänään, tiistaina ratsastin ratsastin jälleen maneesissa vesisateiden ansiosta, ja tällä kertaa päästiin Nanan kanssa aloittamaan samasta pisteestä mihin eilen jäätiin. Tänään olikin aika lailla eilisen vastakohta, kun ratsulla meinasi olla vähän enemmänkin energiaa, varsinkin laukkahommissa, jossa tuli yksi vähän isompikin laukkaspurtti. Päästiin jo aika lailla ratsastuksen makuun, ja huomenna jatketaan rennommalla päivällä. 

24.4.2016
Nana on nyt muutaman päivän aikana osoittautunut oikein mukavaksi ja kiltiksi kaveriksi, joka on vähän kaikki käy- tyyppiä. ja kuten rakennekuvasta huomata saattaa, lihaskunto on vähän heikemmällä. Meillä olisi nyt siis tulossa lihasten ja kunnonkasvatusjakso, jonka tuotoksena tarkoitus olisi saada tammaa vähän pyöristymään.

Iloista viikoa lukijat!

3 kommenttia:

  1. On toi Nana vaan niin suloinen ❤

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva postaus ja pitää tulla käymään kuvaamassa teitä!:)<3

    VastaaPoista
  3. Tosi ihanan näkönen tää sun heppa! Ois joskus kiva tulla kuvaamaan teitä :)

    VastaaPoista