torstai 8. syyskuuta 2016

Ulkokisakausi paketissaViime viikonloppuna naapuritallilla järjestettiin Pohjois-Suomen mestaruuskisat, joissa jälleen tänä vuonna oltiin meidän seuran voimin talkoilemassa, pidettiin rata pystyssä. Meidän P-SM luokkahan olisi ollut junioreiden mestaruusluokka 110cm tasolla, joka jätettiin suosiolla välistä ja hypättiin vain avoimia luokkia molempina päivinä. Lauantaina harjoitustasolla 95cm ja sunnuntaina 2-tasolla 100cm.

Lauantain luokan arvosteluna oli jo tutuksi tullut ihanne-aika arvostelu. Tällä kertaa ei ratsastettu kelloa katsoen, vaan lähdettiin hakemaan normaalissa ratatemmossa hyvää rataa alitetusta ajasta ja sen tuomista virhepisteistä huolimatta. Verkka on ollut nyt lähes joka kisoissa hyvä, ja Nana on ollut tosi rauhallinen, paitsi lauantaina esteelle päin kääntyessä alkoi ponin päässä surraamaan ja laukka-askelista tuli paikallaan pomppivia pikkuphyppyjä. Kuumumisen syyksi tajuttiin se, että verkka oli taas niin ahdas ja joka puolella oli laukkaavia hevosia, jotka sekoitti ponin pään kokonaan.
Radalla sama kuumuminen jatkui, ja aina esteelle lähesstyessä alkoi kauhea pomppiminen ja päänheittely. Jouduin pariin otteeseen ottamaan ihan raville asti, että päästäisiin seuraavan esteen yli. Matkaan otettiin silti vain kaksi puomia, ja aikavirheitä sitten senkin lisäksi, joten lopputulos oli 11 virhepistettä. Ponin kävelytys tallille päiväheiniä syömään ja ratsastaja vaatteiden vaihdon kautta takaisin kisakentälle töihin.

Seuraava päivä alkoi minun osalta jälleen ratahenkilökuntana pari ensimmäistä luokkaa, ennen kuin lähdin hakemaan omaa ratsua kotitallista. Sunnuntaina verkassa Nana oli taas onneksi se rauhallinen versio ponista, joten päästiin radalle hyvillä mielillä. Ennen lähtölinjaa Nana alkoi jälleen kuumumaan, joten otin ympyrällä vielä yhden pysähdyksen, ennen radan aloittamista. Ensimmäiselle esteelle tuli taas kiihdytyslähestyminen ja surkea hyppy, mutta sitten poni tuli heti kiinni ja päästiin jatkamaan rataa hyvässä temmossa. Koko rata päästiin menemään samaa hyvää laukkaa, ja selvittiin jopa mallikkaasti kaarevasta linjasta, jonka ensimmäisenä esteenä oli sarja. Lopputuloksena oli tosi hyvä nollarata, viimeisistä ulkokisoista! Pitkään aikaan en ole näin tyytyväinen ollut puhtaaseen rataan, mutta tässä vuoden aikana niitä on oppinut kyllä arvostamaan aivan erillä tavalla, kuin Syppe- aikana.Kuvista kiitos Emmi ja Roosa! 

3 kommenttia:

  1. Kiva, että jälkimmäinen luokka meni hyvin! Kuvat olivat myös kivoja!

    www.ystavanihevonen.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Teillä meni kyllä tosi hyvin se 100cm, olin tosi onnellinen teidän puolesta, kun onnistuitte niin hyvin❤️

    VastaaPoista