perjantai 15. heinäkuuta 2016

Viikkokatsaus



Tornion kisojen jälkeen Nana on saanut viettää aika rentoa elämää. Alkuviikosta en käynyt itse kertaakaan ponin selässä, vaan juoksutin maanantaina kisoista tulleet mahdolliset jumit pois ja tiistaina tätini, Nanan toisen omistajan lapsi vähän ratsasteli maneesissa. Torstaina meillä piti olla estevalmennus, mutta päädyttiin koulupuolelle maneesiin sateiden ansiosta liukkaana olevan kentän vuoksi. Valmentajani oli ollut viikon Ypäjällä Finnderbyssä, ja jälleen Nanan nähdessään kehui kuinka paljon lihasta oli tullut näin lyhyessä ajassa. Kyllä se siitä koko ajan kehittyy ja kasvaa! Valmennuksessa ei tehty mitään erikoista tai vaikeaa, ympyrällä samaa ravia siirtymisillä ja pienillä väistöillä. Laukatyöskentelyt tehtiin myös samaisella ympyrällä mahdollisimman rentoa laukkaa etsien.



Viikonlopun vietin jälleen Torniossa, tällä kertaa koulukisojen parissa hevosenhoitajan, kuvaajana ja kaikkien kolmantena kätenä, joten tätini sai jälleen Nanapäivän lauantaille. Kisoista kotiuduttuamme ratsastin Nanan vielä läpi maanantaille sovittua hyppytuntia varten. Tunnilla mentiin paljon erinlaisia puomijumppatehtäviä, juuri sitä mitä Nana eniten tarvii. Oli monta puomia peräkkäin ympyrällä, joita tultiin kaikissa askellajeissa eri väleillä, perinteistä puomi-kavaletti-pysty-puomi jumppaa, jota tällä kertaa hypättiin ilman jalustimia pitkästä aikaa, joten ratsastajakin joutui tekemään muutakin kuin vain seisomaan jalustimilla. Kaikista hauskimmaksi osoittautui pysty-pysty linja, jonka välissä oli joka laukka-askeleelle puomi ylitettäväksi. Tätäkään tehtävää ei oltaisi vielä kuukausi sitten päästy menemään ilman kaatumisia ja kompurointeja.




 Eilen Nana oli taas vapaalla, ja tänään, torstaina ratsastin ponin hyvin kuulolle ja omille avuille, sillä viikonloppu huomisesta lähtien tulee olemaan hyvin treenitäyteistä, sillä ruotsalainen koulu-ja estevalmentaja Ane saapuu jälleen Takkulaan pitämään kolmipäiväiset valmennukset Englanniksi. Parempi alkaa muistelemaan koulun penkiltä opittua englannin kieltä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti