torstai 23. kesäkuuta 2016

Sutturalla puomeja


Niin kuin olette tainneet huomata, meidän kisakauden aloittamisesta ei oikein meinaa tulla yhtään mitään. Jo kahdet kisat on jouduttu meidän osalta perumaan syystä jos toisesta. Ylivieskan kisojen kohtalon luontoäiti määräsi oikein sateiseksi, josta kisakenttä ei tykännyt. Näin valmentajaltani kuvia rapakkojen täyteisestä kisakentästä lauantailta, kouluratsastuksen parista, joten peruttiin starttimme toisen kisoihin ilmoittautuneen kanssa. Toivottavasti seuraaviin kisohin päästään suunnitelmien mukaan, ettei jälleen jouduta lyhentämään kisakautta parilla viikolla. Olin kuitenkin alkuperäisten suunnitelmien mukaan viikonloppuna kuvaamassa ja auttamassa tuttuja Äimärautiolla estekisoissa, ja kisojen kuvasaldo on nähtävissä galleriassani.



Kaikki varmaan muistaa Takkulan pienen pyöreän Seraffiina-vauvan, jota aina silloin tällöin ratsastin koulutusmielessä. Poni on kehittynyt huimasti, ja se kulkee jo oikeaa kevennystä opettelevien pikkutyttöjen tunneilla, tosin talutettuna. Kaikista eniten ponilla ratsastavat 4-5-vuotiaat, joita ei haittaa vaikka välillä tulee niitä läheltä piti-tilanteita. Jopa Riina, pikkusiskoni pystyy ratsastamaan Sutturalla tunnilla ilman, että joku (yleensä minä) juoksee riimunnarun päässä. Tiistaina, kun ponilla ei ollut pikkutyttöjä kuljetettavana, sulauduttiin vähä isompien pikkutyttöjen estetunnille opettelemaan pelottavien puomien ylittämistä.

niin ja se este oli...80cm? 

Poni juoksi oikein näppärästi vanhempien ratsujen perässä ja ihmetteli pelottavia maassa lojuvia puomeja. Niiden yli pääsi vain ja ainoastaan kunnolla hyppäämällä, kun eihän sitä koskaan tiedä, vaikka se kasvaisi ylittämisen aikana sen reilut parikymmentä senttimetriä? Päästiin käynnissä, ravissa ja laukassa kaikkien puomien yli mallikkaasti, ja oli aika siirtyä seuraavalle haastavalle tehtävälle, sarjalle. Maapuomi oli jälleen hirmisen pelottava, jolle oli ensimmäisellä kerralla tietenkin pysähdyttävä ihmettelemään. Toisella yrittämällä päästiin jo vähän sujuvammin ja kolmannella mentiin jo niinkuin vanhat tekijät! Ponilla ja ratsastajalla oli oikein hauska ratsastuskerta, vähä vaihtelua arkeen molemmille. Seuraavassa postauksessa sitten luvassa Nanan juttuja ja tulevia suunnitelmia.


LINKKI VIDEOON




1 kommentti: