keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Ratsutäyteinen viikonloppu

Kesäloma alkoi ja päivään tuli heti paljon enemmän aikaa tehdä kaikkea, mutta siitä huolimatta blogi on vain hiljentynyt? Nyt kuitenkin kerron teillekkin, miten meillä on viime aikoina mennyt. Edellisviikon alusta olin juuri puhunut, että olisi kiva ratsastaa vaihteeksi myös takkulan poneilla, varsinkin Sypellä pitkästä aikaa. Parin päivän päästä sainkin käskyn ratsastaa Sypen perjantaina ja sunnuntaina.Perjantaipäivä alkoi takkulassa kesän asuvan Clara-tamman rennolla liikutuksella, sillä Julia, jonka homma on aina silloin tällöin kyseinen heppa liikuttaa, ei tänään ehtinyt töiden takia. Seuraavana oli Nanan liikutuksen vuoro. Kävin pienentämässä kentällä olevat esteet pieniksi ristikoiksi, joilla vähän treenailtiin ja jumppailtiin. Pikkuheppa oli alusta alkaen oikein rauhallinen, ja päästiin aloittamaan hyppelöt oikein rauhallisesti ja maltillisesti Aika harvinaista meille!

Nana pois laitettua oli Pikkuveljen ja Sypen treenivuoro. Ensimmäisenä nousin Pv:n selkään, tarkoituksena verkata ja ratsastaa alulle juntturatuullella oleva suokki Julialle, joka vuorostaan verkkaili Syppeä rennosti. Vaihdettiin hepat, kun PV alkoi kulkea oikein päin ja Syppe oli saanut vanhat lihakset lämpimäksi. Oi vitsi kuin kiva ja helppo Syppe olikaan ratsastaa! Olisin voinut mennä vaikka kuinka kauan ravissa väistöjä, avoja ja sulkuja, jotka kerrankin luonnistuivat tälläkin esteponilla. Laukka vasta olikin hyvää, ainakin siihen verrattuna mitä se aina on ollut, ja tosi kivaa ratsastaa.


Liian suloinen ollakseen totta, Elsa 


Sport Tracker- kuvaa lenkiltä


Jäätiin tallille yötä ja herättiin seuraavana aamuna oikein virkeinä kello seitsemäksi aamutalliin johon olin viikolla lupautunut. Tehtiin kaikki hommat ripeästi ja oltiin jo valmiita ennätysajassa ennen kymmentä. Tämän päivän suunitelmaan kuului maasto Nanalla ja Sypellä. Aivan kuin ennennkin, ponit olivat kirjaimellisesti lähdössä lentoon heti ensimmäisestä ravipätkästä. Käytiin alkuun vähän kauempana hyvillä metsäreiteillä, joka palattiin samaa reittiä takaisin kaikilla askellajeilla. Mentiin sitten ravireitille päin, jossa heti tuli ensimmäiset ravurit vastaan. Tähänkin päivään saatiin vähän jännitystä, kun ponit ei ollenkaan ymmärtänyt kärryt perässä tulevia hevosia. Päästiin sitten verkkalenkille, jossa sovittiin lähtä reippaammalle laukalle. Syppe lähti ensin edelle, ja minä fiksusuti otin vähän välimatkaa, ettei kaikki hiekka tule suoraan meidän päälle Sypen kavioista. Heti kun päästin Nanankin laukalle, ei mennyt kuin pari sekuntia, ennen kuin Syppe oli saatu kiinni täydestä vauhdista, ja Nana painoi vielä senkin ohi aika moisella vauhdilla. Hyvän reitin ansiosti ponit sai luvallisesti revitellä aika pitkään, ennen kuin alettiin hidastamaan. Kierrettiin koko lenkki ravilla ja laukalla, ennen kuin käveltiin loppukäynnit, jonka jälkeen ponit pääsivät talliin päiväheinille.

Sunnuntaina oli jälleen aamutallihommia. Oltiin valmiita tälläkin kertaa jo vähän jälkeen 10. Käytettiin valmentajan siskon, Hannan apuna Sylvi ja varsa pihalla, jonka aikana siivottiin näiden sottapyttyjen karsina, hitaasti mutta varmasti. Hannalle oli tulossa 12 aikaan Pikkuveli hyppäämään tunnille, ja jottei PV:n tarvitse yksin hypätä, me tultiin myös hyppäämään!Mentiin koko tunti pikkuesteitä helpoilla tehtävillä. Hanna keksi meidän, tai oikeastaan ponien pään menoksi laittaa esteiden alle juuri maalattu väripilkullinen portti, ja toiselle esteelle heijastinloimi, ettei kukaan vahingossakaan hyppäisi sitä. Otettiin kilpailu, nimeltä kuka pääsee ensimmäisenä esteen yli. Heijastinloimelle Syppe ei ollut menossa, joten tämän esteen kilpailu hävittiin, mutta portin poni hyppäsi suorilta ilman mitään mutteja, ylpeä ponista! Hypättiin loppuun vähän 80cm rataa, jossa Syppe alkoi ihan innoissaan kuumumaan. Voi kuin tunnista tulikaan mieleen viime vuosi ja kaikki estetreenit ja kisat. Tähän aikaan oltiinkin vuosi sitten treenaamassa Powercupin karsintaan.

2 kommenttia:

  1. Löysin sun blogiin ihan sattumalta, ja en voi vaan lopetaa lukemista! Upea blogi sinulla, liityin tietenkin lukijaksi! <3

    www.ystavanihevonen.blogspot.fi

    VastaaPoista