maanantai 6. kesäkuuta 2016

Ongelmia

27/5/2016
27/5/2016

Aurinko paistaa täydeltä taivaalta ja hevonen syö narun päässä onnellisena vihreää ruohoa samalla, kun omistaja istuu vieressä ja ottaa aurinkoa. Tämä tarkoittaa vain ja ainoastaan yhtä asiaa, nimittäin kesää ja vuoden parhainta aikaa: kesälomaa. Nyt on aikaa viettää tallilla vaikka koko kellon ympäri, jopa keskellä viikkoa, eikä tarvitse miettiä ollenkaan koulujuttuja eikä mitään muuta arkeen viittaavaa. Hyvä että pysyy edes viikonpäivistä perillä.

Kuitenkin takaisin maanpinnalle. Herään iloisena, sillä onhan nyt kesäloma ja koulut loppuivat, avaan sädekaihtimet, katson pihalle, jossa sataa vettä tai on muuten synkkä ja kylmä ilma. Vedän verhot takaisin kiinni ja menen takaisin peiton alle odottelemaan sitä ihanaa lämmintä ilmaa.

satumaisema 5/6/2016
Keskiviikkona ilmoittauduin ensimmäisiin kisoisihimme Tallinmälle, mutta heti seuraavana päivänä Nana oli oireillut ähkyä aamusta, mutta vähän ajan päästä ollut taas normaali ja syönyt. Luulin jo että selvittiin säikähdyksellä. Mutta päivätallin aikaan ruuasta riippuvainen Nana ei ollut koskeakkaan ruokiinsa. Hälyytyskellot soi päässä, viimeistään sillon, kun hevonen löi itsensä maahan pitkälleen ja piehtaroi ja näytti levottomalta. Otin Nanskun kentälle kävelemään, ja se alkoi jo vaikuttaa vähän terveemmältä. Kuitenkaan se ei ollut suostunut juomaan yhtään mitään. Eläinlääkäri kävi letkuttamassa ja antamassa kipulääkettä, jotka auttoivat onneksi. Kävelytin vielä eläinlääkärin lähdettyä, jonka jälkeen sain sen juomaan yhden hörpyn vettä, johon oli sotkettu lesettä houkutukseksi ja antamaan makua. Jäätiin Siljan ja Julian kanssa varalta tallille yöksi, jos Nanan tilanne muuttuisi.

Ähkystä selvittiin tälläkertaa näinkin helpolla, ja ollaan päästy jo jatkamaan treenailua. Nana on tosi huono juomaan vettä, ja varsinkin näillä vähän lämpimämmillä ilmoilla on tosi tärkeä saada hevonen juomaan. Ähky johtui ruuan tukkimasta suolesta, kun Nana oli juonut niin vähän ja oli tosi lämmin päivä. Tulevaisuudessa juotan Nanalle aina ratsastuksen jälkeen ämpärillisen melassivettä, johon on sekoitettu elektrolyyttejä korvaamaan hikoillessa menetetyt aineet. Toivottavasti ähky oli ensimmäinen ja viimeinen pitkään aikaan!


Hyvää kesää lukijat!

2 kommenttia: