tiistai 3. toukokuuta 2016

Kentällä!


Vihdoin tänne pohjoiseenkin on tullut lämmin! Melkein koko viikon on ollut yli +10 astetta lämmintä. Välillä tosin sataa vettä koko päivän... Minä olen tosiaan nyt Tampereella tädin luona TET- harjoittelussa nämä kolme koulupäivää, eikä torstaina ja perjantainakaan ole koulua, eli periaatteessa olen siis viikon lomalla! Koulussakin on menossa tämän lukuvuoden viimeiset kokeet, eli kasiluokka alkaa olla jo voiton puolella!

Lauantaina mentiin Julian kanssa tallille jo aika aamusta. Suunnitelmissa oli mennä ratsastamaan Nana kentälle. Ihanan aurinkoisen päivän kunniaksi sain myös pitkästä aikaa Siljan kuvaamaan, joten kaikki kuvat siis ihanan Siljan ottamia. 


Kentällä käveltiin normaaliin tapaan alkukäynnit molempiin suuntiin, jonka jälkeen ohjat kunnolla käsiin ja ratsastamaan. Nana on ollut tosi jäykkä ratsastaa, eikä vielä oikein jaksa kantaa itseään pyöreänä muussa askellajissa kuin käynnissä, siinäkin vain pieniä pätkiä. Ravattiin aika pitkät alkuravit pienesti taivutella tammaa ulos ja sisälle. Vaihdeltiin myös paljon suuntia.

Alkuverkkojen jälkeen alettiin tekemään väistöjä keskihalkaisijalta uralle. Aloitettiin käynnissä, ja kun ne alkoivat onnistua ongelmitta, alettiin jatkamaan samaa ravissa. Väistöt olivat yllättävän hankalampia ravissa kuin käynnissä. Toistoja ja vielä vähän toistoja niin alettiin jo pikkuhiljaa pääsemään parempiin, mutta ei vieläkään kovin hyviin väistöihin. Tarpeeksi väistettyä käveltiin hetki, jonka jälkeen nostettiin laukka ja alettiin laukkaamaan.Laukkajutuista Nana vasta heräsi, ja olisi halunnut mennä vaan täysillä kenttää ympäri. Ei tehty mitään ihmeellisempää laukassakaan; vain ympyröitä ja suunnanvaihtoja, ehkä pari laukanvaihtoakin mahtui mukaan suunta vaihtaessa. Aina vaikeampaan, eli oikeaan suuntaan ympyrää laukatessa tamma meinaa aina ottaa ja lähteä äkkikäännöksellä jos tulee liian hankalaa. Tänäänkin laukkaspurtteja tuli, mutta itse äkkikäännöksiltä saatiin vältyttyä. Tarpeeksi paljon laukattua ravattiin vielä loppuravit, jonka jälkeen käväistiin metsäkävelyllä Julian ja Pv:n kanssa. On mulla kieltämättä nätti hevonen 


4 kommenttia:

 1. Voi miten hienosti meet Nanalla, vaikka se ei oo ollutkaan sulla kauaa! WoW!

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Tosi kivan näköistä teidän meno, Nana on kyllä ihanan näköinen!

  VastaaPoista
 3. Onpas Nana nätti ja hienosti menette. :)

  VastaaPoista