tiistai 24. toukokuuta 2016

Hyppyjä vesisateessa
Torstaina, 19.5 Tanja lupautui katsomaan minulle parit hypyt ennen viideltä tulevaa asiakasta. Koulu loppui kolmelta, joten heti kotiin päästyäni aloin jo suunnitella tallille lähtöä. Olin kuin olinkin jo neljältä hevosen selässä,  samoihin aikoihin kun edellinen valmennus oli loppumassa. Normaaliin tapaan verkkasin Nanan kaikissa alkellajeissa, laukassa vain rentoon hyvään laukkaan suurimman osan kevyessä istunnassa ratsastaen. Samaan aikaan kun aloin laukkaamaan, kunnon vesikuuro yllätti jälleen. 

Aloitettiin jälleen ravipuomeilla lävistäjillä kahdeksikolla. Otettiin puomien väliin välissä laukkaa, ennen kun ravipumit muuttuivat ristikoksi ja pystyksi, jolloin jatkettiin samaa hommaa mutta koko ajan laukassa. Kaikki hypyt onnistuivat mallikkaasti, mutta silloin tällöin mentiin vähän mitä laukkaa sattuu esteiden välissä. 
Seuraavana hypättiin yksittäisenä vihreäpunaista okseria molempiin suuntiin. Kun okseri ja tiet sille alkoivat sujua, hypättiin metsän reunassa olevan linjan esteet erikseen, jonka jälkeen tultiin linja kuudella laukalla. Kun laukattiin normaalia tahtia, askeleet sopivat oikein hyvin esteiden väliin, mutta  heti kun Nana alkoi vahvaksi ja meni isompaa laukkaa, väli tuli liian ahtaaksi tai laukkoja tuli liian vähän. Tultiin linja molempiin suuntiin, jonka jälkeen hypättiin erinlaisia radanpätkiä. Kerran Nana yritti ottaa ja lähteä kun tuli hankalaa, mutta rauhoittui nopeasti ja päästiin jatkamaan tehtävää.

Viimeisen radanpätkän jälkeen loppuverkkasin tamman, ja annoin sen äidille kävelytyttäväksi loppukäynneiksi. Kaiken kaikkiaan Nana oli oikein kiva ratsastaa, saatiin jopa hyviä hyppyjä ja radanpätkiä. Edistystä on jo paljon tullut, verrattuna esimerkiksi ensimmäiseen valmennukseen, jossa Nana veti 100-0 kenttää ympäri.

TÄSTÄ VIDEOON


1 kommentti:

  1. Tosi kiva postaus ja ihana kuulla, että teillä menee kokoajan parempaan suuntaan!❤️

    VastaaPoista