torstai 19. toukokuuta 2016

Estevalmennus maneesissa 14.5


Koulu alkaa olla jo tosissaan voiton puolelle, kun kahdeksannen luokan viimeisestä kokeestakin selvittiin, ja enää vaivaiset kaksi viikkoa koulua! Sen jälkeen blogillekkin pitäisi riittää enemmän aikaa, eikä tällaisia yli viikon mittaisia taukoja pitäisi pahemmin näkyä...

 Lauantaina mentiin Nanan kanssa hyppämään Tanjan estevalmennukseen. Tarkoitus oli hypätä kentällä, mutta ihana Suomen kesälle tyypillinen sade iski, joten siirryttiin suosiolla maneesin puolelle.  Julia talutti ponille alkukäynnit, jonka aikana rakensin esteitä Tanajn kanssa. Hyppäsin satulaan ja alettiin menemään alkuverkkoja. Tarpeeksi ravattua aloitettiin käynnissä puomitehtävillä. Pääty-ympyrällä yksinäinen puomi, josta lävistäjälle muutaman puomin yli ja jatkettiin samaa hommaa kahdeksikolla. Pitkällä sivulla oleva ovi oli Nanan mielestä hurjan pelottava, ja tamma sätkähti joka kerralla sitä ohittaessa. Muutaman kerran jälkeen alettiin tekemään samaa ravissa.

valmennus tiivistettynä yhteen kuvaan...
 Lävistäjän ravipuomeista kasattin ristikko, jota alettiin tulemaan samalla lailla ravissa; ensin ympyrä ja pieni kavaletti, josta ristikolle. Hypyt onnistuivat hyvin, mutta niiden jälkeen vauhti kiihtyi hieman. Sama homma tehtiin toisellakin puolella maneesia. Kun nämä sujuivat, ympyröiden kavaletit nostettiin pystyiksi ja ristikot isommiksi ja koko tehtävä tultiin laukassa. Nyt vasta Nana innostui, ja aina ristikon jälkeen lähdettiin vauhdilla toiseen päähän maneesia, jossa hevonen ensin rauhoiteltiin ravin kautta ja uudestaan.



Ristikot muutettiin pystyiksi, ja lisättiin tehtävään pitkällä sivulla oleva pieni ristikko-okseri. Tultiin jälleen ensin ympyrä ja pysty, sitten ristikosta koottu pysty ja viimeisenä okseri. Ensimmäisellä kerralla okserille käännyttäessä poni meinasi lähteä lapasesta, ja tehtiin ympyrä, korjattiin tasapaino ja jatkettiin matkaa. Hyppy onnistu ihan hyvin, eikä Nana ottanut kovin kauheita lähtöjäkään sen jälkeen. Toiseen suuntaan, eli A-päädystä ulko-ovea ja katsomoa päin hypätessä okserin jälkeen lähdettiin ensimmäisellä kerraalla niin vauhdilla, että seinää piti käytyyää apuna hidastukseen. Toinen kerta onnistui taas paljon paremmin.

Loppuun hypättiin vielä muutaman kerran vihreää pystyä, jonka jälkeen yritettiin rauhoittaa vauhtia ennen lyhyen sivun kulmaa, ja jos hevonen ei totellut ja vei minua, käänsin sen suoraan kulmaan, mihin ratsu viimeistään pysähtyi. Kolmannella kerralla Nana tajusi totella, ja laukattiin normaalia hillittyä laukkaa lyhyelle sivulle ja sen ohi. Tunnin jälkeen Nana oli ihan hiestä märkä ja sai kunnon loppuverkkojen jälkeen suihkun.

 TÄSTÄ LINKISTÄ pääset katsomaan videomateriialia tunnista.


Loppuun vielä vähän varsakuvia pikkutytön torkkuhetkestä!
 Sylvi sai eilen illalla ihanan tammavarsan, nimeltä Elsa <3






5 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää teidän meno, ihana heppa sulla! <3:) Ja aww, ihana vauvaheppa! Varsakuume vaan kasvaa kasvamistaan kun tämmösiä kuvia katsoo, mutta onneksi meilläkin on toivottavasti ensi kesänä varsa jos toinenkin <3

    VastaaPoista
  2. Ratsastat kyllä tosi hyvin Nanalla, teiän yhteistyö on jotain niin hienoa! Hitsin söpöjä vauvakuvia, sydän täällä sulaa :3

    pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Ihana Elsa ja hyvin teillä menee<3

    VastaaPoista
  4. Voi menettepä hyvin! Ihana toi vauvaheppa <3

    VastaaPoista
  5. Vinkkinä vaan, että älä vedä niin paljoa ennen estettä ohjasta, vaan koita antaa hieman ohjaa, ei sinkoile niin paljoa. Mulla toimi näin ainakin :)

    VastaaPoista