keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Viikkokatsasus ja uudistus

Blogi on kokenut suuren muutoksen, kun kaikki on uudistettu nimeä myöten. Värimaailmaan halusin vähän vaihtelua, kun aina blogissa on vallinnut vaalean sininen tai vaalen punainen. Bannerikin on aivan jotain muuta kuin sitä, mitä blogissa on totuttu tapaamaan, ja siitä tuli aivan erinlainen mitä suunnittelin. Blogin nimi sai myös vähän vaihtelua, kun sama otsikko on nyt suomeksi. Itse pidän tästä jopa enemmän. Mitä pidätte uudesta ulkoasusta?

Myös koko jutun "aihe" ei ole enään jatkuva kisaaminen ja treenaaminen, vaan nyt blogi pyörii lähes kaikkien ratsujen ympärillä, ainakaan toistaiseksi. Ennen aina postauksissa oli vain Syppe, ehkä harvoin mut ponit. Nyt asia on kääntynyt päälaelleen: aina muut ponit, harvoin Syppe. Ja ei, ei poni ole lähtenyt mihinkään, eikä sille ole sattunut mitään. Pappa on vain päässyt helpommalla ja kyydittänyt pieniä ratsastajia.Mutta itse asiaan. Hiihtoloma meni jälleen ohi hujauksessa, ja eilen jo luulin, etten ole oikein ehtinyt tehdä mitään järkevää. Mutta kuitenkin kun alkaa miettimään, on sitä tullut tehtyä vaikka ja mitä. Sunnuntaina lähdettiin Tanjan kanssa heti aamutallin jälkeen ajamaan Tamperetta kohti. Kokeiltiin siellä erästä nuorta hevosta, joka ei ollut ihan munun tyylinen. Kiiteltiin ratsastuksesta ja lähdettiin yöpaikkaan, tädilleni. Aamulla syötiin aamupala ja jatkettiin matkaa Ypäjälle, jossa oli reissun "päähevosen" kokeilu. Hevonen oli juuri sellainen kuin ilmoituksessa luki, mutta se oli vähän turhan pieni, eikä kapasitettia olisi riittänyt kehitykseen pitkälle aikavälille. 

Tiistaina menin tallille auttamaan pikkutyttöjen tunteja, ja ratsastin Seraffiinan, joka pelleili ensimmäisellä tunnilla. Nuoren ponin jälkeen kävin vielä PV:n selässä, joka oli myös ollut villinä aikaisempin samana päivänä. Autoin vielä kaksi pikkutyttöjen ryhmää, ennen kuin soitin kyydin kotiin.

jos ei muuta niin ainakin kantapäät kunnolla maata kohti
Kuvat viikon takaisesta kouluvalkasta
Keskiviikkona meillä oli estevalmennus, jossa menin Sharlotella.  Alkutunti mentiin kaikenlaisia pikkuesteitä ja jumppia, ja lopputunista hypättiin pientä, n.70cm rataa. Poni alkaa aina puuskuttamaan jo ensimmäisien laukkojen jälkeen, joten viimeisten esteiden hyppääminen on aika työlästä. Päästiin kuitenkin kaikista yli ilman suurempia ongelmia.Ratsastin Seraffiinan myös keskiviikkona. Ravailtiin maneesia ympäri, ja tultiin jopa puomeja, joista poni innostui, ja loikkasi niiden yli kuin olisivat kunnon esteitä ollut. Jouduin tulemaan aika moneen otteeseen, että poni malttaisi ravata niiden yli normaalisti. Heti kun alettiin tulemaan puomeja laukassa, ensimmäinen "hyppy" oli vähintään yhtä iso kuin ensimmäiselle ravipuomille, mutta tällä kertaa Seraffiina lähti täysiä heti kun sen jalat osuivat maahan. Jouduttiin siis tulemaan laukassakin aika moneen otteeseen, ennen kuin puomin jälkeiset kiitolaukkapyrähdykset saatiin lähes poissa.
Torstaina kävin jälleen kuvaamassa Ronjan valmennuksen. Samalla reissulla otin myös muutamat kuvat tarhaavista hevosista. Kaikki postauksen kuvat ovat siis torstailta, jos toisin ei mainita. Koko viikonlopun toimin kisoissa kuvaajana. Lauantaina Abc:n esterataharjoituksissa, joihin en itse päässyt juhlien vuoksi, koska luulin kisojen alkavan aikaisemmin johon en olisi ehtinyt. Sunnuntai aamuna mentiin Ronjan ja Ronjan kanssa OR:lle kuvaamaan kansallisia, anteeksi, 3-tason estekisoja. Kuvien lähettäminen jokaiselle erikseen on ollut niin työlästä, joten tästä lähtien laitan kaikki kisoissa otetut kuvat tänne kuvasivustolle, jonka sain vihdoin tehtyä!3 kommenttia:

  1. Ihana ulkoasu ja ihania poneja! ❤ Mun mielestä tää blogin nimi on suomeksi paljon kivempi! :)

    VastaaPoista
  2. Tää on munki mielestä suomeksi parempi! Ja kaikin puolin tosi ihana❤️

    VastaaPoista