perjantai 5. helmikuuta 2016

Vuoden ensimmäiset hypytEdellisessä postauksessa lupailin tiistain valmennuksesta postausta, ja kerrankin lupailuni pitää!
Valmennuksessa en tosin mennyt Sypellä, vaan ratsuna toimi edelleen Tilta. Tallilla oltiin Julian kanssa vähän turhan myöhään, kun meillä jäi loppujen lopuksi vain kymmenen minuuttia aikaa laittaa ponit kutoon, kun pari hevosta piti ottaa pois pihalta ja viedä toiset tilalle. Kentälle päästiin viisi minuuttia myöhässä, joka ei onneksi paljoa haitannut.

Käveltiin alkukäynnit, jonka jälkeen alettiin verryyttelemään poneja ravissa. Tanja ja äiti käväisivät hakemassa parit kavalettipalikat maneesilta, joten päästiin pitkästä aikaa pikkuesteiden pariin. Laukattiin myös ennen kun alettiin työskentelemään.

Ihan alkuun otettiin jalustimet pois, ja tultiin pieni kavaletti käynnissä voltilla, josta jatkettiin ympyrälle, jonka varrella oli kaksi kappaletta samanlaisia kavaletteja kuin voltilla. Ympyrän jälkeen vielä suoralla käveltiin puomien yli. Seuraavalla kerralla tultiin samaa tehtävää ravissa. Ravin sujuttua tultiin kavalettiympyrät ja voltit laukassa, ja ravipuomeille otettiin raviin. Mentiin tehtävä kokonaan pariin otteeseen, jonka jälkeen vaihdettiin suunta ja tultiin sama homma jälleen ensin käynnissä kerran ja se jälkeen taas ravissa ja ravin jälkeen taas laukassa. Laukkojen jälkeen ponit sai pienen hengähdystauon.

Hetki käveltyämme kerättiin ohjat takaisin ja alettiin tulemaan ravipuomeista kasattua ristikkoa laukassa. Tultiin pari hyppyä kyseiseen suuntaan, jonka jälkeen vaihdettiin suunta ja jälleen pari hyppyä. Hyppytauon jälkeen oli hyvä aloittaa pikkuesteistä kaikilla poneilla, joten hypyt tältä päivää riittivät ja ponit olivat valmiita loppuverryttelyihin. Harmillisesti tunti oli taas pimeän aikaan, joten kuvia ei ole ollenkaan. Onneksi äiti kuitenin suostui ottamaan parit videot, joista sain pienen koosteen kehiteltyä!
Treenipuoli näyttää nyt tosi valoiselle, kun maneesiin päsee aivan lähipäivinä jo ratsastamaan. Enää ei treenaamista lumisateet ja pakkaset vaikuta. Ainoa asia joka tällä hetkellä ei ole aivan niin kuin pitäisi, sillä oman hevosen etsimis rintamalla ei ole juuri mitään tapahtunut, eikä kisakaveria tulevalle vuodella ole tiedossa. Eli näillä näkymin vielä pitkään takkulan poneja liikutellaan. 
Eihän postaus ollut liian lyhyt?

6 kommenttia:

 1. Ei ollut liian lyhyt :) kiva postaus!

  Pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus, just sopivan mittanen! :) Toivottavasti löydätte sopivan hevosen sulle!

  VastaaPoista
 3. Hyvä video oli ja toivottavasti kisakaveri löytyy!:)

  VastaaPoista