torstai 18. helmikuuta 2016

Kavalettejä kotimaneesissa


Tässä postauksessa tekin pääsette vähän kurkistamaan, miltä meidän maneesi näyttää sisältä. Viikko sitten perjantaina menin kello 16 estepuomitunnille. Vaikka koulu loppui vasta klo 15, ehdin silti ihan hyvin tallille jo puoli neljäksi. Tallilla laitoin ponin normaaliin tapaan kuntoon, ja heti kun rintaremmi tuli ponin näkökenttään, taisi sekin jo tajuta että pääsee hyppimään pitkästä aikaa!


kouluponi Syppyrä!
 Alkuverkattiin ponit normaalisti käynnissä ja ravissa, jossa Sypellä oli jo normaalia enemmän viraa. Kun oltiin tarpeeksi ravailtu, otettiin jalustimet pois ja alettiin tulemaan pitkällä sivulla puomeja. Tehtävänä oli kävellä puomin yli ja tehdä jokaisen ympärille voltti. Tulin koko tehtävän kerran käynnissä, jonka jälkeen aletiin tulemaan samaa ravissa. Ravitehtävään lisättiin avotaivutus toiselle pitkälle sivulle, jolla ei ollut puomeja.koulponi Syppyrä part 2 ja avotaivutus
Tultiin tehtävää muutamaan otteeseen tästä suunnasa, jonka aikana jälleen tuli huomattua, kuinka en osaa pitää sisäkättä oikealla paikalla. Kun mietin miten sen pitäisi olla, sain käden pidettyä vakaana omalla paikallaa, mutta sain vähän väliä kuulla huomautuksia samaisesta asiasta. Vaihdettiin suuntaa ja aloitettiin jälleen ensin yhdellä käyntkerralla, jonka jälkeen jatkettiin taas ravissa. Syppe oli koko tunnin aika hyvin kuulolla ja avuilla, vaikka välissä olisi halunnut vain juosta lujenpaa aina kun sitä pyydetään kunnolla töihin.Ennen laukkatyötä pidettiin pieni kävelytauko. Kävelyjen jälkeen tultiin yhtä minipystyö ympyrällä. Ennen estettä oli laskettava kolme vimeisintä askelta ääneen ennen hyppyä. Tämä onnistuikin yllätävän hyvin jo ensimmäisellä kerralla. Seuraavalla kerralla sama puomi, mutta eriin suuntaan jälleen laskien kolme viimeisintä laukkaa. Tähän suuntan jouduttiin ottamaan muutama toistot, kun Syppe lähtiin vähän lujempa tahtia puomia kohti. Muiden mentyä tultiin jälleen eri suuntaan ja laskettiin neljä ensimmäistä laukkaa. Tässäkään ei ollut pahempaa ongelmaa, mutta kun tultiin suoraa toinen kerta, aloitin laskemaan laukkoja liian myöhään ja ehdin laskea vain kolmeen. Uusi yritys, jonka jälkeen toisten vuoro. Toiseen suuntaan taas sama homma. Syppe lähti nyt tosissaan kaasuttelemaan puomille, ja jouduttiin tulemaan pariin otteeseen ennen onnistuneita suorituksia.Tehtiin sama vielä kerran molempiin suuntiin, jonka jälkeen enää vain loppuravit ja käynnit, joiden jälkeen ponit talliin. Kellohan oli vasta vähän yli viisi, joten jäin tallille odottelemaan, että Heidin valmennukset alkaisivat maneesilla. Lupauduin nimittäin kuvaamaan kahden kaverini ja vielä valmentajani koluvalmennukset, ennen kuin pääsin lähtemään kotiin noin ilta yhdeksän aikaan sormet ihan jäässä.


4 kommenttia:

 1. Hyvä postaus ja onhan tuo maneesi kyllä ihana:)

  VastaaPoista
 2. Hienp Syppe! Teillähän meni hyvin:)

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Hienot te <3 Oi vitsi tuo maneesi on kivan näköinen ja valoisa! :)

  VastaaPoista
 4. Hyvä postaus ja hieno maneesi:)

  VastaaPoista