lauantai 9. tammikuuta 2016

Viimeinen katsaus


Olisi niin mukava kirjoittaa postauksen otsikoksi ensimmäinen ensimmäistä, mutta nythän on jo kahdeksas ensimmäistä. Vuosi on pyörähtänyt jo vauhdilla käyntiin; 2.1 minulla alkoi rippileiri, josta kotiuduttiin 6.1, loppiaisena, ja heti seuraavana päivänä piti olla jo koulun penkillä opiskelemassa. Pakkasetkin paukkuu tammikuulle tyypillisen -30 asteen tienoilla. Mutta itse postaukseen, vuosi sitten tein postauksen jossa kerroin edellisestä vuodesta tiivistetysti parin kysymyksen avulla, joten tänäkin vuonna blogi aloitetaan samalla tavalla.


Vuoden kaviokas? 

Tämä onkin taas niin vaikea kysymys että yököttää, kuka muukaan kun kaikista parhain pappaponi ♥

Vuoden hauskin asia/tapahtuma?

Tornio, ensimmäiset kisat jossa ollaan yötä, minut, Ronjat ja Juliat päästettiin haaparannan karkkikauppaan rahoja säästelemättä. Hotellilla syötiin sitten karkkia vähän turhankin paljon, ja sokerihumalassa saatiin Ronjan kanssa huippu idea lähteä uimaan hotellin takana olevaan jokeen. Bikineitä tai mitään muuta uimavaatetusta ei ollut mukana, joten hypättiin hivuttauduttiin täysiä huutaen aluksi jääkymältä tuntuvaan veteen. Pyyhkeitäkään meillä ei tietenkään ollut mukana rannassa, joten läpimärkinä käveltiin hotellin etupihalle ulko-ovea kohti, mutta siitä se riemu vasta ratkesi, kun jäätiinkin tanssimaan auringonlaskuun mummojen tansseista kuuluvan musiikin tahtiin! 


Vuoden kuva?

 

 Vuoden paras muisto?

Powercupin finaali ja Hyppää Venetsialaisiin. Vaikka reissuista ei palkintoja sadellut, silti paljon onnistumisia ja ehkä parhaat suoritukset paria pikkuvirhettä huolimatta.

Vuoden ratsastuslaji?

Vaikka kouluratsastuksella on ollut suuri paino edellisenä vuonna, ja koko ratsastuksessani, ei se silti  tule esteitä voittamaan ainakaan lähiaikoina, jos edes ikinä.


 2015 tavoitteet:

 "Ainakin kisakaudelle ensimmäisenä tavoitteena olisi Powercup"
- Toteutui, odotettuakin paremmin
"Myös Pohjois-Suomen Aluemestaruukset olisivat tavoitteena."
-Kyllä vain, vielä molemmissa lajeissa!
"Ennen loppukuatta olisi myös päästävä starttaamaan niitä metrin ratoja"
- 100cm ratoja päästiin maaliin 2/4, eli tavoite saavutettu Kaikki viime vuoden tavoitteet kohdistuivat kisapuolelle, joten ratsutilanteen epävarmuudesta johtuen, tämän vuoden tavoitteet painottuvat omaan ratsastukseeni.

2016 tavoitteet:

Aina kun pitäisi vaihtaa esteellä suunta, koko kroppani kääntyy samaan suuntaan ja sen puolen kylki on ihan rytyssä ja toinen kylki ihan pyöreänä. Tätä on tosi hankala selittää, mutta esteillä oman vartalon kallistelu pitää saada kitkettyä poissa. Koulussa ikuinen vaiva, kädet seikkailevat missä sattuu, eivätkä voi pysyä rauhallisesti omalla paikallaan, joten käsi pitää saada vakaaksi. Sama ongelma on myös joskus jalkojen kanssa, esimerkiksi polvi nousee liian korkealle varsinkin keskiravissa, jonka johdosta myös kantapää nousee. Olen myös aika hidas reagoimaan kaikkeen ratsastaessa, joten sitä terävyyttä kaivataan myös lisää.

Etsinnän alla on myös jo jonkun aikaa ollut oma hevonen, jonka kanssa kaukana haaveissa hyppättäisiin junnucuppia 120cm tasolla, ja päästäisiin jopa HIHS:iin Amateur Tourin junioriluokkiin. Tavoite ei ole millään lailla ajankohtainen, mutta kaikki aikanaan.

3 kommenttia:

 1. Hieman naurahdin..
  Ihan 120 luokkia jos koittaisit ensin pysyä niissä metrin luokissa selässä nii ois aika hyvä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. luitko tekstin kuinka hyvin ? siinä lukee "kaukana haaveissa hypättäisiin..." eli ei ole heti hyppäämässä niitä 120cm ja varmasti annika reenaa metrin ja metrikympin luokat kuntoon joten kommenttisi oli täysin turha ja lienee luetunymmärtämisessä vikaa :))

   Poista
  2. Eka anonyymi: taisit tosiaan käsittää vähän väärin postauksen lopun, ei kai nyt kukaan täysijärkinen lähde uudella hevosella suoraan 120cm radoille! Kyllä me niitä metrejä ja kymppejä ennen sitä korkeutta hypättäisiin ihan urakalla. Ja vielä vähän pilkun viilaamista, olenhan minä niissä metrin luokissa koittanut ja pysynytkin selässä ;)

   Toinen ano: Juuri näin! :)

   Poista