sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Viikonlopun poneilut

Eilen oltiin Julian kanssa tallilla kahteen otteeseen ensin käyttiin aamulla ratsastamassa ja illalla käytiin tekemässä iltatalli. Aamulla ratsastin Ruutin ja Tildan ja Julia meni Bonden ja PV:n. Oli ihana päästä pikkuruutin selkään kolmen vuoden "tauon" jälkeen. Ponilla oli vähän ylimääräistä virtaa eikä se oikein halunnut ymmärtää, että pitäisi tehdä töitä eikä juosta ympäri kenttää pää taivaissa. Hetken kesti saada poni ravaamaan normaalia tahtia, ja vielä kauemmin kesti saada poni suht. rennoksi ja tasaiseksi, edes hetkeksi. Laukka oli molemmille paljon mieluisampi askellaji, vaikka Ruuti olisi halunnut vaan laukata, eikä pyörittää koko ajan volttia ja ympyrää. Lopussa annoin ponin laukata kenttää ympäri itse määräämällään vauhdilla. Ravattiin vielä reippaat loppuravit ja käveltiin muutama kierros molempiin suuntiin ennen kun päästiin talliin vaihtamaan ratsuja. Ruutille oli tullut ihan kunnolla hiki pintaan, eli ei mennyt treeni ihan hukkaan.

kännykkäkuva...
Tilta vaikutti alkuun tosi reippaalle, kun oli vielä vielä kunnon myrskytuuli. Heti kun istuin harjoitusraviin, ei ollut enään puhettakaan reippaasta ponista. Sai olla koko ajan käskemässä ponia eteen. Sama homma jatkui laukassa, mutta parin laukkalisäyksen jälkeen poni heräsi horroksesta ja alkoi liikkumaan itse. Otettiin parit keskiravit vielä ennen loppuraveja.



 Tänään, sunnuntaina ratsastin myös Tiltan, joka oli jo alussa pohkeen takana. Alkuverkkojen jälkeen heitin jalustimet kaulalle ristiin, ja pääsin ihan kunnolaa syvälle penkkiin ja ratsastamaan, jolloin ponikin alkoi taas liikkumaan. Käynnissä tehtiin parit avot, jonka jälkeen otin pitkästä aikaa parit takaosakäännökset. Takarit onnistui ensimmäisten sähläämisten jälkeen yllättävänkin hyvin molempiin suuntin. Ravissa aloitettiin myös avoilla, joiden jälkeen otettiin parit sulutkin. 




Laukkatyöskentely aloitetiin perus käynti-laukka ja ravi-laukka siirtymisillä isolla keski-ympyrällä. Niiden sujuttua yhteen suuntaan laukattiin lyhyen sivun pääätyyn, josta täyskaarrolla vastalaukkaan ja käynnin kautta laukanvaihto. Toiseen suuntaan sama homma.




 Vastalaukan jälkeen tehtiin molempiin suuntiin parit keskilaukat, joista Tilta tuli tosi hyvin takaisin ilman raville pudottamisia. Otettiin raville ja tehtiin loppuun kunnon keskiraveja. Alussa poni yritti ehottaa laukkaa, mutta saatiin molempiin suuntiin onnistuneet keskiravit, johon oli hyvä lopettaa tältä päivää.





Jos kaikki meni niin kuin suunnitelttiin, Tiltan omistaja pääsee saikulta ja pääsee itse ratsastamaan ponia, jota olen sille nämä pari viikkoa liikutellut. Ensi viikolla meillä on Sypen kanssa valmennus ainakin tiistaina, joten meistä pitäisi taas kuulua pian lisää!

12 kommenttia: