maanantai 23. marraskuuta 2015

Sunnuntaipäivän talleilut


Lauantaina minun kaveri Ronja oli meille yötä, ja aamulla lähdettiin jo aikaisin Tanjaa auttamaan aamutalliin Takkulaan. Jaettiin aamuruoat, tarhattiin hevoset, putsattiin karsinat ja alettiin varustamaan Syppeä ja Bondea. Ennen yhtätoista oltiin jo kentällä ponien kanssa. Pakkaset alkavat jo näkyä kentän pohjan kovuudessa, ja pitää alkaa jo tosissaan miettimään mistä ja miten ratsastaa, ettei löydä kohta itseään ja ponia kyljeltään maan kamaralta. Hyvät puoletkin löytyy- koottu laukka luonnistuu koppurakentällä, kun lujempaa ei uskalla ponikaan enää mennä.

9/12/2014
Laitettiin ponit ratsastuksen jälkeen poissa ja jaettiin hevosille päiväruoat ja lähdettiin meille. Meillä tuumailtiin parisen tuntia, että mitä nyt tehtäisiin? Jossain vaiheessa Ronja muisti, että hänen poninsa Ninni pitäisi vielä tänään hyppäyttä, joten lähdettiin puoli viiden bussilla Iihin. Vaihdettiin nopeasti tallivaatteet Ronjalla ja lähdettiin Ylirannalle tallille, jossa Ninni asusti. 

Puhdistettiin ponin karsina ja laitettiin ilta- ja aamuruoat valmiiksi karsinan eteen, ennen kun haettiin Ninni tarhasta. Harjattiin ja varustettiin poni reippaasti ja käveltiin maneesille. Maneesi oli tyhjä, ja päästiin heti rakentamaan pitkälle sivulle pientä jumppasarjaa. Kavaletti- kolmen metrin väli, kavaletti- kuuden metrin väli, pysty. Ronja hyppäsi poninsa selkään ja alkoi ratsastamaan sillä.

Ronja tuli jumppasarjaa aluksi vain käynnissä puomeina, jonka jälkeen ravissa ja vielä laukassa, ennen kuin nostin puomit paikoilleen. Nostin vähitellen puomeja hieman korkeammalle ja muuntelin välejä noin puolimetriä suuntaa ja toiseen. Kouluponi-Ninni suoriutu jo oikein mallikkaasti tehtävästään, myös niillä yli 60cm esteilläkin.

Kun Ronja oli hypännyt tarpeeksi, hän hyppäsi alas ponin selästä, vaihdettiin kengät sekä hanskat ja otin Ronjan kypärän lainaan ja hyppäsin satulaan. Heti ensimmäisillä askelilla tunsi jo hyvin selvästi, että ponilla oli tosiaan hypätty ja se hypääminen oli jo jäänyt vähän päälle. Kävelin aluksi ja tein pysähdyksiä, että saisin ponia edes hieman kuulolle. Siirryyttiin raviin ja poni lähti tykittämään aikamoista vauhtia eteenpäin; paljon ympyröitä, voltteja ja siirtyymisiä käyntiin.


Huomatkaa jätti bombertakki+toppaliivi= pullea ratsastaja

 Lopulta koin parhaaksi nostaa jalustimet ristiin kaulalle ja mennä ihan tuntemattomalla ponilla ilman jalustimia, joka oli todella hyvä ratkaisu. Pääsin itse vaikuttamaan poniin paremmin ja Ninni alkoi kuunnella, jopa rauhoittua ja rentoutua. Mutta laukannostosta paketti levisi heti kerta heitolla, kun koko laukka ei edes meinannut nousta. Loppua kohti alkoi jo sujumaan, ja otin jalustimet takaisin mukaan ja mentiin jumppatehtävää puomeilla ravisa ja laukassa.


Loppuraveja kohti Ninni alkoi olla jo todella rento. Yllätyin ihan itsekkin kuinka hyväksi astetta haastavampi tamma muuttui ensimmäisellä ratsastuskerralla. Loppukäyntien aikana Ronja keräsi puomit ja tolpat poissa, ja lähdettiin viemään poni talliin iltaruokien kimppuun. Ninni purettua pesimme vielä sen varusteet ja lähdettiin kahdeksan aikoihin Ronjalle, josta aika lailla puolen tunnin kuluttua sain kyydin takaisin kotiin.

Huom! 
 Laitoin blogiin oikeaan ylälaitaan kyselyn, teenkö tänävuonna blogin joulukalenteria vai enkö, joten muistakaapa käydä jättämässä mielipiteenne. Jos vastaus on kyllä, niin kommentoi tähän postaukseen, mitä haluatte joulukalenterin sisältävän tällä kertaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti