keskiviikko 26. elokuuta 2015

Pohjois-Suomen mestaruudet 2015
22.8 klo. 4.45:
Herätyskello soi Lauantai aamuna aikaisin, tosi aikaisin. Herättiin Julian kanssa herätykseen. "Makoillaan tässä vielä 5 minuuttia ku ei nyt oikee jaksais" Viisi minuuttiia meni heittämällä, samoin seuraavat, ja sitä seuraavat viitisen minuuttia. Kyyti lähti vähänmatkan päästä meiltä 5.15,
 joten nyt tuli jo vähän kiirus.

Lauantai aamu lähti käynttiin vähän kiireen alla, mutta pääsimme lähtemmään tasan aikataulun mukaisesti klo 6.00. Kalajoelle oli noin kahden ja puolen tunnin ajomatka, jonka jälkeen käytiin näyttämässä ponin rokotustodistukset ja katsomassa rataa. Radalla ei ollut mitään muuta silmiinpistävää, kuin yksi erikoiseste, umpimuuri. Mentiin takaisin vinkalle, ja alettiin laittamaan Syppeä valmiiksi. Ensimmäinen luokka 80cm alkoi yhdeksältä, joka toimi meidän verkkaluokkana.

Radankävelyn jälkeen hyppäsin ponin selkään ja käveltiin hetki ennen kun pästiin verkkaamaan. Verkassa tein samat jutut kuin aina ennenkin; kaikissa askellajeissa temmonvaihteluita, pyshdys-peruutuksia, väistöjä ja tietenkin voltteja ja ympyröitä. Hyppäsin muutamia kertoja ristikkoa pystyä ja okseria. Radalla poni oli kiltti, hyppäsi myös muurin, mutta oli ehkä hieman pohkeen takana. Sain myös ratsastettua hyvät uusinnan tiet. Sijoituin luokassa 4/22?, eli poniin voi olla tyytyväinen!Hyppäsin alas selästä, ja radalle pääsi pian jo tutustumaan. Luokka oli 90cm AM5, ja samalla toimi ponien Pohjois-Suomen mestaruusluokkana. Verkassa poni oli taas hyvänä, ja hyviä hyppyjäkin tuli, mutta myös niitä ei-niin hyviä mahtui myös mukaan. Rata alotettiin hyvin hyvässä temmossa, mutta kolmannelle tapahtui jotain ja en  pääsyt hyppyyn mukaan. 4, 5, 6 ja 7 esteet sujuivat myös ongelmitta, mutta kahdeksannelle, eli viimeiselle esteelle laukka alkoi jo kaarteessa vähän kuolemaan, enkä tehnyt sille mitään, jonka seurauksena poni kielsi. En kai huomannut asiaa radalla, vaikka videolta sen tarkkana huomaa. Näin meni meidän mestaruudet tälläkertaa,vaikka alkurata oli tosi hyvä.

Kalajoelle  lähdemme myös huomenna, eli torstaina koko viikonlopuksi Hyppää Venetsialaisiin 3.tason estekisoihin, josta postausta joko perjantaina ja sunnuntaina, tai vaan sunnuntina. Tähän loppuun vielä muutma kuva Powercupeista, jotka vasta löysin.


6 kommenttia:

 1. Haastoin sinut blogissani. Käyhän kurkkaamassa :)
  http://emmasippola.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia ja hyvä postaus :) teidän menoa on kyl aina kiva seurata :3
  Sut on haastettu! http://ronjajagrandi.blogspot.fi/2015/09/94-kaksi-haastetta.html

  VastaaPoista
 3. Tiedätkö onko jollain sivulla kuvia tuolta powercupista? Kivan näköistä menoa teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://kitta.kuvat.fi Täältä löytyy ainakin kivoja kuvia :)

   Poista