maanantai 22. kesäkuuta 2015

86. Sunnuntain ratsastukset


Tänään lähdettiin jälleen Siljan kanssa pyörillä tallille kamera olalla. Tarkoituksena ottaa muutamat kivat kuvat kerrankin ihanalla lämpimälllä säällä. Ensimmäisenä kameran eteen joutui pääsi Siljan oma hevonen Eppu. Aluksi menimme pienelle laitumelle, jossa Eppuun iski ötökkäparvi eikä pikkuheppa seissyt paikallaan hetkeäkään. Jouduttiin sitten palaamaan tallille hakemaan hyttysmyrkkyä. Kun sain tarpeeksi kuvia Siljasta ja Epusta, niin meniimme talliin laittamaan Epulle loput-, ja Sypelle kakki ratsastuskamat.

Silja ja 'pikku' Eppu
 Alkuverkkojen jälkeen ratsastin hetken ravia ympyröilä ja muilla kaarevilla urilla molempiin suuntiin asetellen sisälle ja ulos. Sitten aloitin kunnon kouluratsastuslaukan työstämisen, joka on ponin hankalin askellaji. Ensin vain laukkaa kooten ympyrällä molempin suutiin ja sitte laukka-käynti-laukka siirtymisillä. Näiden onnistuttua jatkoin laukka-ravi-lauka siirtymisillä. Tein myäs pari kertaa niin, että ravaan vain kaksi askelta ja nostin laukan heti uudestaan. Se ei ihan heti meinannutkaan onnistua. Loppuverkat menin niin pitkillä ohjilla, että poni sai venytettyä päätää niin alas kuin itse haluaa. Näin teenkin joka ratsastuskerran lopussa.

molemmat ratsastuskuvat ©siljan äiti
ylivalostunut poni.
Ratsastuksen jälkeen Silja kävi viemään Epun sisälle sen äitin purettavaksi ja me lähdimme metsään kameran kanssa. Kuvailussa viehrähti reilu puoli tuntia, jonka jälkeen laitettiin ponit poissa ja varusteet paikoilleen, ja lähdettin pyöräilemään kotiin.

1
23
4
5
6
7
8

 Mikä oli lempparisi?

2 kommenttia:

  1. Syppyrä on niin ihana ja oot sääki ihan semi kiva <3 1 ja 6 oli mun lempparit! :)

    VastaaPoista