sunnuntai 24. toukokuuta 2015

79. Pikkaralan myrskykisat

Lauantaina 23.5 oltiin Pikkaralassa kansallisissa estekisoissa. Startattiin alueluokat 80cm ja 90cm.
Kisoissa oltiin hyvissä ajoin ja kävin heti kansliassa näyttämässä ponin rokotustodistuksen ja katsomassa kasikympin ratapiirroksen, jossa oli 14 estettä, eikä muutenkaan ollut ihan helpoimmasta päästä. Starttasin luokassa kolmantena, joten ravailin ja laukkasin ennen rataantutustumista. Koko päivän oli satanut hieman vettä, mutta maneesiin päästyämme sade oli yltynyt ja maneesin katto ropisi jo aika äänekkäästi. Käveltiin Ronjan kanssa rata, ja kerrattin se muutamaan
 otteeseen, kun en meinannut millään muistaa loppurataa. Sitten tulikin jo kiire verkaan.

Verkassa poni oli tosi hyvä, vaikka täysin onnistuneita hyppyjä ei tullut lähes ollenkaan. Rata meni hyvin perusradan viimeiseen ja helpoimpaan esteen asti, jolle en ratsastanut ja puomi tuli alas. Täysin oma virhe joka ärsytti suunnattomasti 90cm radankävelyyn asti, jossa päätin että ratsastan joka ikiselle esteelle kunnolla, -myös niille helpoimmille! Sade oli jo loppunut ja aurinko paistoi hetkittäin, mutta alkoi tuulla aika voimakkaasti.

Ysikympin rata oli paljon helpompi. Radankävelyn jälkeen menin verkkaamaan rauhassa. Poni oli nyt terävimmillään ja ei tainnut tulla yhtään huonoa hyppyä koko verkan aikana. Olin tässä luokassa kuudes lähtiä. Kun pääsin radalle valmistuvaksi ratsukoksi, menin heti näyttämään ponille erikoisestet. Edeltävän ratsukon jälkeen tervehdin tuomaria, sain lähtömerkin, nostin laukan ja tein ympyrän, jonka jälkeen lähdin laukkaamaan ensimmäiselle esteelle. Siinä samalla kauhea tuulenpuuska iski kentälle ja yksi este kaatui kokonaan. Suoritus keskeytettiin ja saman tien kaikki loputkin esteet alkoivat kaatuilla. Sppe katseli ympärilleen ihan ihmeissään. Kaikkien kukkuraksi ensiaputeltta lähti paikoiltaan ja lensi kentän laidalle. Minä ja valmistuva ratsukko käveltiin takaisin verkkaan ponit ihan ihmeissään kovan tuulen ansiosta. Rataa alettiin rakentaa kiireellä uudestaan, jossa kesti noin 20 minuuttia. Otin yhden hypyn vielä ennen radalle menoa. Sade oli jo loppunut ja aurinko paistoi hetkittäin, mutta alkoi tuulla aika voimakkaasti.

Ponin pää ei enää tässä vaiheessa pysynyt menossa mukana, ja ensimmäisen okserin puomi tipahti pienestä kolautuksesta. Loppurata meni sitten tosi hyvin. Radan jälkeen käveltiin hetki ja purettiin Syppe ja lähdettin kotiin, koska tuuleen ei oikein enää huvittanutjäädä.


ratahenkilökunta täydessä vauhdissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti